![]() |
Nagrywanie audio CD
Witajcie
Korzystam z nagrywarki Lite-ON DVD+/-RW SOHW-1653S i programu Nero 6.0 Suite OEM. Chciałbym po utworzeniu CD mieć możliwość za pomocą pilota wybierać z niego utwory. Niestety mimo kilku prób, program Nero nagrywa utwory na CD jako jeden utwór (na wyświetlaczu pojawia się nr 1 utworu i czas 75 minut). Pilot na naciskanie przycisków 1, 2, 3 i tak dalej w ogóle nie reaguje ***8211; nie chce przeskoczyć na kolejny utwór. Proszę o sugestie. Czy powinienem jakoś inaczej ustawić coś w GoldWave 5.03 czy w Nero? Dziękuję i pozdrawiam. |
pewnie nagrywasz audio-cd z jednego pliku, który nie jest dzielony i wtedy on jest widziany jako jeden track.
|
Przegrywałem z oryginalnej kasety magnetofonowej. Magnetofon kilka razy wciął mi ją więc pomyślałem, że przegrywając na CD będę mógł nadal słuchać moje ulubione utwory. Przegrywałem używając GoldWave 5.03. Co mógłbym zrobić, by uzyskać na CD przerwy między nagraniami? Bardzo proszę o podpowiedzi.
Dzięki za wszystko. Pozdrawiam |
musisz rencznie ustawić indeksy lub przy przegrywaniu pilnować końca piosenek i każdy utwór zapisać jako osobny plik ;)
|
Cytat:
|
Bardzo dziękuję za wypowiedzi. Ten arkusz dyrektyw jest naprawdę skomplikowany. Widzę, że nie dam sobie rady.
|
Cytat:
Dasz sobie spokojnie radę. Wszystko bardzo łatwo można zrobić w Nero. Przeczytaj mój post nr.5 w TYM temacie (to na końcu o Nero). pozdrawiam |
Wielkie dzięki Arepo za podpowiedź. Pozdrawiam
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:34. |