![]() |
Fakt, rachunki za prąd wzrosną, chociaż u mnie chodzi laptop, zdecydowanie bardziej energooszczędny od blaszaka.
Aktualny licznik: 21d 2h 8m :> |
Witam !
Chyba mój życiowy max to ... z 16 godzin tylko ;) Jakoś nigby nie odważyłem się zostawić kompa na noc - choć parę razy to by się przydało. Może z tego względu, że czasem jak chodzi dłużej nie ruszany, to potafi się zawiesić - więc i tak może było by to na marne. A z drugiej strony - gdybym tak zostawił kompa - jak niektórzy - na 24 godziny na powiedzmy miesiąc - to nie wyobrażam sobie rachunku za energię :nie: które i tak w ostatnim roku są wyższe niż kiedyś - bo komp chodzi czasem i 10-12 godzin na dobę... ro29 |
u mnie sredni 2-3 dni, bo musze hdd do domu brac aby je "oczyscic" :mruga:
|
zapraszam tu
>>> http://www.allegro.pl/search.php?str...y=1&category=2 <<< |
jeśli specyfikacja Twojego kompa sie nie jest inna od tej podanej w profilu myśle że UPS typu 500VA powinien spokojnie dać sobie radę z Twoim kompem, a środki jakimi dysponujesz (280zł) wystarczą na zakup takiego ups'u (oczywiście nie będzie to super markowy sprzęt)
|
Cytat:
To powiedzcie jaki kupić. Moje środki to 280zł :) Występują u mnie spadki napięć, zalezy mi na tym aby trzymał na taki okres aby zakończyć aplikacji spokojnie ~3-5 minut pracy? Nie wiem ile trzymają UPSy. Prosze o rade |
W sumie nie zwróciłem uwagi na to, że notebooka mam włączone zwykle dłużej. Właściwie w domu to w ogóle go nie wyłączam, bo jak zamknę "klapę" to przechodzi w stan uśpienia (i to taki głęboki, w którym jeśli w ogóle ciągnie jakąś energię to naprawdę minimalnie - sprawdziłem kiedyś na baterii, przez kilka godzin rozładował się chyba 1 procent..) i kiedy ją otworzę to w ciągu kilku sekund (2-3) mam system gotowy do pracy. Rzecz praktyczna i wygodna :)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
UPSa sobie spraw. :taktak: |
Coś koło 2 tygodni. Ostatni mam spadki napięcia to ~2 dni :(
|
30 godzin :)
|
Cytat:
|
z rekordem domowym nie mam co wyskakiwać, ale w pracy komp działa non stop od A.D. 23.10.2005.
tak dobrze sie domyślacie archiwizuje net za pomoca emule || |
Cytat:
A o modemie to nawet nie wspominaj, kiedyś miałem, to przyszedł rachunek to neta mi się odechciało (prawie) :ysz: |
Cytat:
|
Cytat:
@mgit Miesiąc na 4GB to bardzo długo.. Albo masz modem, w co jakoś wierzyć mi się nie chce, bo wtedy rzeczywiście taniej byłoby w sklepie i to kilkakrotnie ;), albo wolne łącze, co w sumie też przemawia za tym, żeby po prostu w sklepie kupić. Bo czekać aż miesiąc.. A jakby to był fake ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:28. |