Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Rekord długości pracy komputera bez restartu. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/rekord-dlugosci-pracy-komputera-bez-restartu-60489/)

joujoujou 02.01.2006 13:22

Fakt, rachunki za prąd wzrosną, chociaż u mnie chodzi laptop, zdecydowanie bardziej energooszczędny od blaszaka.

Aktualny licznik: 21d 2h 8m :>

ro29 02.01.2006 12:41

Witam !
Chyba mój życiowy max to ... z 16 godzin tylko ;)
Jakoś nigby nie odważyłem się zostawić kompa na noc - choć parę razy to by się przydało. Może z tego względu, że czasem jak chodzi dłużej nie ruszany, to potafi się zawiesić - więc i tak może było by to na marne.

A z drugiej strony - gdybym tak zostawił kompa - jak niektórzy - na 24 godziny na powiedzmy miesiąc - to nie wyobrażam sobie rachunku za energię :nie: które i tak w ostatnim roku są wyższe niż kiedyś - bo komp chodzi czasem i 10-12 godzin na dobę...

ro29

icemac 02.01.2006 10:53

u mnie sredni 2-3 dni, bo musze hdd do domu brac aby je "oczyscic" :mruga:

FatAlbert 01.01.2006 21:26

zapraszam tu
>>> http://www.allegro.pl/search.php?str...y=1&category=2 <<<

kontestator 01.01.2006 20:01

jeśli specyfikacja Twojego kompa sie nie jest inna od tej podanej w profilu myśle że UPS typu 500VA powinien spokojnie dać sobie radę z Twoim kompem, a środki jakimi dysponujesz (280zł) wystarczą na zakup takiego ups'u (oczywiście nie będzie to super markowy sprzęt)

Piterniel 01.01.2006 17:47

Cytat:

Napisany przez joujoujou
:glaszcze:

UPSa sobie spraw. :taktak:

Tak, to zdecydowanie dobry pomysł ;)
To powiedzcie jaki kupić. Moje środki to 280zł :)
Występują u mnie spadki napięć, zalezy mi na tym aby trzymał na taki okres aby zakończyć aplikacji spokojnie ~3-5 minut pracy? Nie wiem ile trzymają UPSy. Prosze o rade

andrzejj9 01.01.2006 17:44

W sumie nie zwróciłem uwagi na to, że notebooka mam włączone zwykle dłużej. Właściwie w domu to w ogóle go nie wyłączam, bo jak zamknę "klapę" to przechodzi w stan uśpienia (i to taki głęboki, w którym jeśli w ogóle ciągnie jakąś energię to naprawdę minimalnie - sprawdziłem kiedyś na baterii, przez kilka godzin rozładował się chyba 1 procent..) i kiedy ją otworzę to w ciągu kilku sekund (2-3) mam system gotowy do pracy. Rzecz praktyczna i wygodna :)

joujoujou 01.01.2006 17:31

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Piterniel
Coś koło 2 tygodni. Ostatni mam spadki napięcia to ~2 dni :(

:glaszcze:

UPSa sobie spraw. :taktak:

Piterniel 01.01.2006 15:57

Coś koło 2 tygodni. Ostatni mam spadki napięcia to ~2 dni :(

mallow 01.01.2006 14:50

30 godzin :)

epol 01.01.2006 13:23

Cytat:

Napisany przez kontestator
tak dobrze sie domyślacie archiwizuje net za pomoca emule ||

^_^ nie moge ^_^

kontestator 01.01.2006 13:21

z rekordem domowym nie mam co wyskakiwać, ale w pracy komp działa non stop od A.D. 23.10.2005.
tak dobrze sie domyślacie archiwizuje net za pomoca emule ||

mgit 01.01.2006 13:07

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Miesiąc na 4GB to bardzo długo.. Albo masz modem, w co jakoś wierzyć mi się nie chce, bo wtedy rzeczywiście taniej byłoby w sklepie i to kilkakrotnie ;), albo wolne łącze, co w sumie też przemawia za tym, żeby po prostu w sklepie kupić. Bo czekać aż miesiąc.. A jakby to był fake ;)

No troche wolne ściągało prędkością 1-2 kB/s z emula || ale warto było :cool:
A o modemie to nawet nie wspominaj, kiedyś miałem, to przyszedł rachunek to neta mi się odechciało (prawie) :ysz:

epol 01.01.2006 13:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Co do tematu to u mnie rekord to ok. 48h więc raczej nie mogę startować ;)

U mnie bedzie podobnie moze jakies 2-4 dni. Wiecej nie.

andrzejj9 01.01.2006 11:39

Cytat:

Napisany przez Matievoo
Ale tyle nie siedziałeś chyba przed komputerem ?
Chyba raczej miałeś włoczony i chodził ;)
A mój rekord to 4,5 godziny ,wiem że cięko. :pisze:

Nie no, oczywiście, że nie siedziałem (chociaż rekord siedzenia nonstop to ze 20 godzin będzie), ale też nie sądzę, żeby te osoby, które mają włączony komputer miesiąc cały czas przy nim siedziały ;)

@mgit

Miesiąc na 4GB to bardzo długo.. Albo masz modem, w co jakoś wierzyć mi się nie chce, bo wtedy rzeczywiście taniej byłoby w sklepie i to kilkakrotnie ;), albo wolne łącze, co w sumie też przemawia za tym, żeby po prostu w sklepie kupić. Bo czekać aż miesiąc.. A jakby to był fake ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:28.