![]() |
Problem z nowo nagranym DVD
Ilość załączników: 1
Do dzisiaj uważałem ze Verbatim to dobra marka płyt DVD.
Jednak mocno sie zdziwiłem gdy świeżo nagrana płyta w ogóle nie chce sie odczytać poza pierwszym plikiem (350M). załączam test płyty z Nero CD/DVD Speed. Nie wiem już teraz czy to moja nagrywarka sie popsuła (litek 1633s) czy to Verbatim zszedł na psy ??? Co mogę na to poradzić? |
zaktualizuj bios jest na stronie producenta i innych na www.cdrinfo.pl tez :tak!:
napisz z jaka predkoscia paliles na litku staraj sie wypalac dvd+r moze trefna partia ? |
paliłem 8x płyta jest 8x certified.
sprobuje z Biosem, jaka wersja jest najlepsza? - ta najnowsza ??? File Name Run Under Size Date Description DR16BS0Y.zip Windows 572 KB 2005/12/23 Match more media DR16BS0S Windows 560 KB 2004/12/24 Match more media DR16BS0R Windows 560 KB 2004/12/03 Match more media DR16BS0K Windows 560 KB 2004/10/26 Match more media DR16BS0C Windows 556 KB 2004/09/14 Match more media |
najnowsza to ta z "najdalsza" liera w alfabecie czyli xxxY
co do najlepszej to zalezy od napedu - indywidualna sprawa |
Ilość załączników: 1
Wgrałem najnowszy BIOS "BSOY"
jest dość znaczna poprawa jednak niepokoją mnie troche te piki błędów PIF załączam obrazek |
piki to chyba mozna sobie pominac, ale cos mi sie wydaje ze trafiles na jakas trefna partie plytek :taktak:
czy inne tez masz tak wypalone ? i jak masz litka to wypalaj na verbatimach +r i moze zobacz jak ci sie nagraja z predkoscia 4x |
Ilość załączników: 2
chyba jednak tak
ten trefny Verbatim to Ritek wlasnie na pikach PIF najgorszy transfer. wczesniej paliłem na Verbatim MCC003 i było lepiej. Zdaje sie że rzeczywiscie psuje sobie markę firmując coś takiego jak Ritek. załączam obrazki. 1)test transferu (ritek) BSOY 2)test jakości mcc003 |
z MCC tez byly i sa problemy lub ich nie ma - wszystko zalezne od partii
a ten MCC3 tez niezbyt dobry :nie: - za duze PI (na poczatku) i PIF na tej plytce moze na tym biosie bedzie ci sie lepiej wypalalo |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:09. |