Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Która lepsza TEAC czy PLEXTOR ? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/ktora-lepsza-teac-czy-plextor-6056/)

Ninja 14.02.2002 10:06

Cytat:

Ninja (14-02-2002 09:05):
Cytat:

majonez (13-02-2002 21:07):
a postow o teacu jest tyle bo jednak wiecej osob ma teaca niz plexa i wiele osob majacych problemy kupilo nagryware bo to jest teraz w modzie miec nagrywarke
a co do mnie to z powodu ceny i przyzwyczajenia wzialbym teaca bo nie lubie placic za nazwe firmy a poza tym ktorys plex wymieka przy overburningu nie pamietam ktory
Hmm Ale jednak są problemy z teac bo widzialem duużo postów teac nie widzi płyt itp. Ja ze swoim plex nic takiego nie mam. "Z powodu ceny i przyzwyczajenia wzialbym teaca bo nie lubie placic za nazwe firmy ".
A to myślesz, że teac to nie szpanerska firma?
Każdy wie, że Plextory są lepsze i oczywiście droższe ja też mialem kupić teac ale od kiedy kupiłem cd-rom to sie zniechęciłem musze go zmienić po włożewniu cdka zaczyna odczytywać go po 30 sec poprostu kompletne dno.
Dlatego wolałem kupić plextora i nie mam z nim żadnych problemów, a za jakość sie płaci. Z kąd pamiętam przy overburningu wymiękał 12/10/40 z tym starszym biosem nie pamiętam daty.
A pozatym starsze nagrywarki też wymiękają.
Acha skoro nagrywarki plextor są przereklamowane to czemu zajeła 2 miejsce w Chip LAB a teac jedne z ostatnich ?
Plextor jest od teac jedynie 100 zł tanszy a jakość nie porównywalna he he.
pomyłka chciałem powiedzieć, że jest o 100 żł droższy a nie tańszy :)

Ninja 14.02.2002 10:05

Cytat:

majonez (13-02-2002 21:07):
a postow o teacu jest tyle bo jednak wiecej osob ma teaca niz plexa i wiele osob majacych problemy kupilo nagryware bo to jest teraz w modzie miec nagrywarke
a co do mnie to z powodu ceny i przyzwyczajenia wzialbym teaca bo nie lubie placic za nazwe firmy a poza tym ktorys plex wymieka przy overburningu nie pamietam ktory
Hmm Ale jednak są problemy z teac bo widzialem duużo postów teac nie widzi płyt itp. Ja ze swoim plex nic takiego nie mam. "Z powodu ceny i przyzwyczajenia wzialbym teaca bo nie lubie placic za nazwe firmy ".
A to myślesz, że teac to nie szpanerska firma?
Każdy wie, że Plextory są lepsze i oczywiście droższe ja też mialem kupić teac ale od kiedy kupiłem cd-rom to sie zniechęciłem musze go zmienić po włożewniu cdka zaczyna odczytywać go po 30 sec poprostu kompletne dno.
Dlatego wolałem kupić plextora i nie mam z nim żadnych problemów, a za jakość sie płaci. Z kąd pamiętam przy overburningu wymiękał 12/10/40 z tym starszym biosem nie pamiętam daty.
A pozatym starsze nagrywarki też wymiękają.
Acha skoro nagrywarki plextor są przereklamowane to czemu zajeła 2 miejsce w Chip LAB a teac jedne z ostatnich ?
Plextor jest od teac jedynie 100 zł tanszy a jakość nie porównywalna he he.

Majonez 13.02.2002 22:07

MaciejT 13.02.2002 14:30

Jak Cię stać to bierz Plexa, a najlepiej zaczekaj na nowego 40X bo to będzie przełom.

Pozdrawiam

bzyk2 13.02.2002 12:25

Popieram poprzedników. Wszystko zależy od kasy. Osobiście wybrałbym PLEXA, a z resztą to zależy od ciebie. Osobiście mam PLEXA 121032A już prawie półtora roku i sprawdził się jako napęd do zapisu dużej ilości płyt (szczególnie doskonała jakość muzyki) z wykorzystaniem max prędkości i dowolnych nośników.

Pozdro, Bzyk.

jazzbiker 13.02.2002 10:31

Wybralem TEAC'a dlatego ze:
- nie stac mnie bylo na PLEXTOR'a
- b. wazna byla dla mnie korekcja bledow; tu TEAC jest the best
- nie wypalam plyt wiekszych niez 700 MB bo i tak starsze napedy maja potem problemy zeby zobaczyc taka plytke

Pozdrawiam
jazzbiker

krzpac 13.02.2002 08:53

ja jakbym miał kase to bym kupił sobie Plextora...

bigos 12.02.2002 23:27

Ja jestem posiadaczem Teaca 24x i nie mam z nią żadnych problemów, ale jednak nie potrafi ona wypalić płyty 870mb i nie do końca poprawnie odczytuje 800mb:((((((Jednak jestem na TEAC'iem

Ar3cK 12.02.2002 22:08

PLEXTOR... jak masz kase to bierz Plextora, a jak nie to Teac'a...

MinX 12.02.2002 22:02

Wybrałbym Plextora. Od dawna firma ugruntowała sobie pozycję króla napędów CD-R/RW, a pozatym zgadzam się z poprzednikiem, z Plextorem nie ma po prostu żadnych problemów.

Quest 12.02.2002 19:37

Ja mam PleXtora 16/10/40 i dziala świetnie !
Jak bym mial zmieniać to tylko na plextora POLECAM!!!
0 blendów
0 zniszczonych płyt
Poprostu nagrywarka - marzenie!
A teac też dobra ale jak widze ile postów jest z problemami teac to teac tamto że jednak plextor The best!
Nagra wszystko na każdej płytce nie ma sobie równych.

Zachar 12.02.2002 13:22

Która lepsza TEAC czy PLEXTOR ?

Nie wiem którą nagrywarkę kupić ? Waham się między TEACiem 24X a PLEXTORem 24x zapis. PLEXTOR ponoć ma słabąkorekcję błędów zaśTEAC nie łamie zabezpieczenia SafeDisc 2 z którym PLEXTOR sobie radzi. Proszę o jakąś podpowiedź.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:05.