![]() |
Cytat:
jesli juz wywalac userow to takich ktorzy nie logowali sie od 3-4 lat, potem 2-3 itp - oczywiscie dotyczy to tych z zerem na koncie badz postami w liczbie do 5 |
Ja sie zgadzam, zerowki mozna usuwac:)
|
Jestem przeciwny. Z prostego wzgledu - takich uzytkownikow jest multum, ale wcale nie jest tak ze poruszaja tematy typu jak skonwertowac DivX na VCD itp. Usuwanie takich tematow to kwestia moderatorska. Nowy dzial, niekwalifikowany do zadnej kategorii (zabezpieczenia, dvd-video itp.) utrudnilby wyszukiwanie i stworzylby mase *******... A co potem, kasowac ich problemy? A jesli mieli problem ktory potem napotkamy my i bezskutecznie bedziemy go szukac na forum, poniewaz zostal usuniety? Nie, nie nie. Zdecydowany sprzeciw. Uwazam ze takie cos trzeba tepic poprzez:
01. Nowy user zaklada temat o problemie ktorego pelno jest na forum 02. Nie odpisujhemy mu na problem tylko kazemy uzyc wyszukiwarki albo wklejamy link do topicu (forma grzecznosciowa) 03. Topic wisi tydizen, zeby zdazyl odczytac odpowiedz. 04. Topic ulega usunieciu, a co za tym idzie - wszystkie posty uzytkownika. W tym wypadku moznaby miec uzasadniony argument na usuwanie uzytkownikow NIE z MALA iloscia postow, a uzytkownikow, ktorych liczba postow rowna sie ZERO. Co Wy na to? |
Cytat:
Cytat:
* Nick+IP * Tylko nick * Tylko IP :> |
@Mac, czy ta liczba (100) pojawiła się ostatnio? :hmm:
AFAIR nie mogłem nigdy dać więcej niż 30. :nie: Nick i IP czy nick lub IP? :> |
Co do działu to osobiście jestem na nie ale posłucham opinii innych :)
Nie dlatego gdyż, jak kilka osób wyżej wspomniało, nad takim działem ciężko będzie zapanować. Dlaczego??? Zajrzyjcie na torrenty.org i przy Most Wanted (czy innej nowej i długo oczekiwanej gry) poczytajcie sobie komentarze :) Poza tym, większość z takich niezidentyfikowanych osób będzie zakładało tematy uprzednio nie korzystając z wyszukiwarki/nie przeglądając forum, co więcej-większość nawet nie zobaczy jakie dotychczas pojawiły się tematy w dziale. Idę o zakład, że po pojawieniu się jakiegoś długo oczekiwanego hitu (powiedzmy Hitman Blood Money) w ciągu 1 dnia pojawią się dziesiątki wątków (nie postów tylko wątków), które defacto będą dotyczyły jednego i tego samego problemu a co drugi post to prośba o cracka czy seriala. Cytat:
Cytat:
Zacznijcie takich traktować tak jak kolegę który ma 1000 postów. Nikt przecież nie rodzi się geniuszem, wszyscy zaczynają od zera :) Cytat:
Jeżeli macie wątpliwości co do czyjegoś podpisu (za duży obrazek, za duży wagowo obrazek...ogólnie sygnaturka niezgodna z zasadami) to zgłoście taką sygnaturkę poprzez zgłoszenie postu ( http://forum.cdrinfo.pl/images/pl_mi...ons/report.gif ). Cytat:
Max ilość załączników w poście: 5 Cytat:
|
nieczego nie na żuciłem więc prosze tutaj mnie nie winić bo ten "nowy dział" to tylko i wyłącznie propozycja
|
Cytat:
ale pewnie takich userów by było niemało i forum by było zapychane a nie o to chodzi na tym forum wtedy nikomu by się nie chciało wpisać w szukajkę i poszukać tylko zakładałby topik aby dostać odpowiedz,bo na łatwiznę i tak każdy idzie Cytat:
a forum i tak jest rozrośnięte |
A może jakiś Shout Box? :)
|
a jak maja i im zbanuja to i tak zaloza kolejne, wydaje mi sie ze konto gosc jest dobre, ale powinno byc ograniczone do maksymalnie kilku postow np10-15 wtedy nie bylo by wiekszego problemu z ludzmi ktorzy nabili 2-3 posty.nowy dzial moim skromnym zdaniem odpada, bo sie zrobi jeszcze wiekszy balagan na forum niz jest, juz jest za duzo dzialow, a jeszcze jeden to juz zupelnie sie nikt nie odnajdzie i posty beda ladowaly byle gdzie.Po drugie tak apropo czy ktos kontroluje podpisy i ich wiekosc oraz jestem za tym aby wprowadzic jakis rozmiar na zalaczanie obrazki i ich ilosc, bo szlag mnie trafia jak mam odczytac 1 post a tu sie strona dosc dlugo laduje (nie wszyscy maja powyzej 512 kbs).I tak offtopic na jakiej zasadzie przyznawane sa bany czy tylko po ncku czy po IP?
|
zdecydowanie lepszym pomysłem jest przywrócenie możliwości zakładania tematów w śmietniku.
w takim ogólno dostępnym dziale od razu zrobił by się straszny bajzel, jak potem posegregować tamte tematy ? jak ktoś będzie chciał tam coś znaleść ? a jak się będą wypowiadać ludzie którzy będą wprowadzać w błąd ? jak mają konto to można to napiętnować a jak go nie mają to co ? i założę się, że w większości będą tam wyzwiska i inne wulgaryzmy. już pomijam kwestię reput, bo możliwość dawania reput przez nie zarejestrowanych to już w ogóle pomyłka. |
a juz myslalem ze cos sie to dzieje ciekawego :spie:
|
Cytat:
proponuję jeszcze zrobić podforum dla @memorando - odezwie się bankowo, więc powinno być :hahaha: |
Owszem temat padł i to nieraz(Dejavu). Ale na samych marzeniach sie moze skonczyc bo:
-Nowy dział więcej obowiązków -Mamy już śmietnik i offtopik, jak ktos nie wie gdzie cos pisac to tam to robi... -W każdym zakątku przecierz można pisac na problem który go gryzie,czy ktos odpowie czy nie na jedno wychodzi ;) -Przedewszytkim jak już coś to nie dział, tylko shoutbox - spełnia dużo więcej :-) @Calme a ja myślałem, że kaufland :D |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:02. |