![]() |
Problem z DVD+R DL
Witam! Mam nagrywarkę Liteon SOHW-1653S z biosem CS02 i nie mogę w nero nagrac płytki TDK oraz Verbatim DVD+R DL.Komunikat Nero "Compilation will not fit onto a blank disc" Proszę doradzcie jaki bios zainstalowac lub co zrobic by nagrywano owe płytki oraz nie przestało nagrywac TDK DVD-R DVD+RW oraz SONY DVD+RW bo tylko takich używam.
|
spróbuj na nowszym biosie bo CS02 jest pierwszą wersją biosu do tego napędu.
http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp |
Cytat:
|
Cytat:
Wgrałem biosa CSOP z 25.05.2005 i niestety nic nie pomogło.Może to nie problem biosu tylko czegoś innego.PROSZĘ O RADY. |
[QUOTE=wojtas1979r]Wgrałem biosa CSOP z 25.05.2005 i niestety nic nie pomogło.Może to nie problem biosu tylko czegoś innego.PROSZĘ O RADY.[/QUO
Już udało sie wypalic.Poprostu była potrzebna nowsza wersja nero niz tą co miałem.Tyle tylko że po wypaleniu płyty nie chce iśc w stacjonarnym DVD Panasonic idzie dziesięc sekund i się zaczymuje.Proszę o rady?? Czym może to byc spowodowane |
Zrób test KProbe lub CDSpeed tej płyty a pewnie się dowiesz, że wypaliła się nieciekawie.
|
Cytat:
Nie znam się na tych testach.Zrobiłem w nero cd-dvd speed benchmark i napisał coś takiego: Prędkośc 2-5X CAV (3.95 X średnio) test rospedzania: Random Szukaj 103ms 1/3 szukaj 113ms full szukaj 177ms uzycie CPU 1X 7% dla 2X 15% dla 4X n/a dla 8X n/a Reszta to czasy wysuwania płyty i tam inne. Choc nie wiem czy to to,bo chyba trzeba zrobic Quality disc co własnie robie.Ale skąd moge wiedziec jak to powinno wyglądac najpoprawniej??? Widzę że sie na tym znasz wiec proszę o rade. |
w cd-dvd speed zrob test jakosci plytki z pedkoscia 4x
|
Cytat:
|
jak zrobisz cdspeed to oceni sam w procentach jakość :>
|
Cytat:
|
moze jest "zepsiuta" ??
|
Cytat:
Na pewno nie jest zepsuta gdyż w napędach komputerowych chodzi bez zarzutu sprawdzałem na 3 . |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:10. |