Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LG GSA-4167B i wypalanie audio (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lg-gsa-4167b-wypalanie-audio-60600/)

PMRku 03.01.2006 19:18

LG GSA-4167B i wypalanie audio

Witam... Mam nagrywarke LG GSA-4167B i mam problem z wypalaniem plytek na audio z mp3. Mianowicie jaka bym nie nagral predkoscia to zaden czytnik audio nie chce czytac nagranej plyty. Nagrywarka owszem czyta ta plyte ale probowalem rozne predkosci i rozne czytniki audio i niestety nie czyta. Wymienialem nagrywarke na nowy egzemplarz i to samo. Moze ktos wie jak mi pomoc. Dodam ze mam nero 6.0.0.8
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Oktawian89 03.01.2006 20:39

uaktualnij nero ... i zobacz ? dma wlaczone aspi zainstalowane ?:>

slawekj 03.01.2006 20:54

Są dwa powody braku czytania mp3.
Pierwszy to słabo nagrana płytka.
Drugi czytnik nie czyta mp3 nagrane na DVD.
Nagrać na CD i będzie dobrze. :spoko:

:)

PMRku 04.01.2006 11:24

Cytat:

Napisany przez slawekj
Są dwa powody braku czytania mp3.
Pierwszy to słabo nagrana płytka.
Drugi czytnik nie czyta mp3 nagrane na DVD.
Nagrać na CD i będzie dobrze. :spoko:

:)

nie no ja to nagrywam na cd na audio nie na mp3 .... wiec kazdy czytnik powinien czytac :/ teoretycznie... a juz mam drugi egzemplarz nagrywarki i te same problemy ... pokombinuje z najnowszym nero ale watpie zeby to byla wina nero...

joujoujou 04.01.2006 11:50

Poczytaj tutaj:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57959
:czytaj:

Ceki 04.01.2006 21:14

nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jeżeli nagrasz na płycie DVD pliki mp3 lub wave i chcesz je odczytać np. na "wieży" sprzęcie stereo który ma tylko czytnik CD to jak chcesz to odczytać ? jedynie odczytasz tylko na DVD stacjonarnym który czyta te pliki, czasami na DVD stacjonarnym nie odczytasz płyty DVD z mp3 jeżeli nie będzie zamknięta sesja czyli już nic nie dograsz :)

PMRku 05.01.2006 19:32

Cytat:

Napisany przez Ceki
nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jeżeli nagrasz na płycie DVD pliki mp3 lub wave i chcesz je odczytać np. na "wieży" sprzęcie stereo który ma tylko czytnik CD to jak chcesz to odczytać ? jedynie odczytasz tylko na DVD stacjonarnym który czyta te pliki, czasami na DVD stacjonarnym nie odczytasz płyty DVD z mp3 jeżeli nie będzie zamknięta sesja czyli już nic nie dograsz :)

Nie... Mam pliki mp3 na dysku i chce wypalic je na audio zamykam sesje wszystko swietnie tylko plyta po nagraniu nie jest czytelna w zadnym czytniku oprocz mojej nagrywarki :/ probowalem program Burrrn i to samo ... czyli nie wina programu... zmienialem juz nagrywarke na nowy egzemplarz i dalej lipa... Moze jeszcze jakies sugestie ??

Ceki 07.01.2006 12:30

proste pytanie - na jakim innym czytniku chcesz je odtworzyć po nagraniu ? na jakim sprzęcie Hi-Fi lub DVD lub innym kompie ? czy ty odtwarzasz płytke DVD-R na CD-Romie ? :) jaki to inny sprzęt ?

PMRku 08.01.2006 15:02

Cytat:

Napisany przez Ceki
proste pytanie - na jakim innym czytniku chcesz je odtworzyć po nagraniu ? na jakim sprzęcie Hi-Fi lub DVD lub innym kompie ? czy ty odtwarzasz płytke DVD-R na CD-Romie ? :) jaki to inny sprzęt ?

:/ Sorry w sumie nie sprecyzowalem .... Chodzi mi o sprzet Hi-Fi chce to uruchomic na sprzecie hi-fi... testowalem u siebie, u znajomego, w aucie i nic... plyta sie slizga i tyle...

Ceki 08.01.2006 18:34

ale czy ty nagrywasz płytke DVD i chcesz odczytać ją na CD ? (przecierz to niemożliwe do odczytania przez CD-Rom lub wieże Hi-Fi z kompaktem CD) , a poza tym na czym to nagrywasz jakich płytkach zwykłych CD-R czy CD-R Audio (które są tylko do stacjonarnych nagrywarek CD) a nie do kompa, po pierwsze robiąc składanke CD trzeba najpierw te pliki Mp3 przekonwertować na Wave np. CDex i potem dopiero je wypalić w Nero na CD-R, a jeżeli robisz składanke z Mp3 to sprzęt wieża CD musi mieć obsługe plików Mp3 aby odczytywać te pliki Mp3 na zwykłym CD nic z tego :)

PMRku 09.01.2006 07:59

Nagrywam na cdr ale wrzucam mp3 na audio przeciez nero sam sobie je w trakcie nagrywania przerabia na audio... Chodzi o to ze ja wiem jak sie nagrywa plytki audio bo robilem to dziesaitki razy ale akurat odkad mam nowa nagrywarke sa problemy. A wszystko uzywam tak jak wczesniej tego robilem, i nie wiem czego to moze byc wina skoro ta nowa nagrywarke juz raz wymienialem na inny egzemplarz bo tez nie chciala wypalac audio...

JUKA 09.01.2006 10:31

Mam ten sam problem, CD Audio wypalone niezależnie, jakim softem, na sprzęcie audio działają źle (długi czas inicjacji, długie czasy podczas przeskoku pomiędzy utworami) . Z tego, co wyczytałem w necie jest wiele takich przypadków, czyżby taki urok tego napędu...

Clintt 09.01.2006 12:32

Cytat:

Napisany przez JUKA
Mam ten sam problem, CD Audio wypalone niezależnie, jakim softem, na sprzęcie audio działają źle (długi czas inicjacji, długie czasy podczas przeskoku pomiędzy utworami) . Z tego, co wyczytałem w necie jest wiele takich przypadków, czyżby taki urok tego napędu...

LG wyrywa się do przodu z różnymi ficzerami, ale niestety takie podstawowe rzeczy jak jakość nagrania, odczytu zaniedbuje.
Bo one dopiero wychodzą w szczegółowych testach, które i tak większość kupujących zaniedbuje, patrząc jedynie na podane parametry przez producenta. :bicz:

Ceki 09.01.2006 19:10

To może w nero tkwi błąd lub robisz coś nie tak różnie bywa :) ja przerabiam Mp3 programem CDex, przerabiam pliki Mp3 na Wave i dopiero wtedy je wypalam w nero funkcją Audio CD i wszystko chodzi na kązdym sprzęcie czy to wieża Hi-Fi czy sprzęt w samochodzie, a też mam nagrywarke DVD LG, robie składanke kilku utworów, lub całą płyte (ale całą można zrobić poprzez Kopia CD) cały czas mówie o kopi bezpieczeństwa :) A ha bardzo ważne !!!!! płYtke CD-R z utworami muzycznymi nagrywaj tylko z prędkością x4 lub x8 !!! Dlaczego ? bo tak sie wypala płytki z muzyką z uwagi na odsłuch odtwarzacz CD może przez szybsze prędkości nagrywania gubić utwory, słychać trzaski i w szczególności może przeskakiwać laser po płycie przy delikatnych drganiach albo wogóle tego nie odczyta np. DiscMen Sony brata widzi tylko płytki CD-R nagrane x4 a x8 już nie odsłuchuje, szczególnie starsze odtwarzacze CD

JUKA 09.01.2006 22:36

jak miałem 4163 to wszystko było cacy, nagrywanie audio z prędkością nawet 24x, soft - bez znaczenia, plik początkowy też obojętnie, gdzie odtwarzana, bez różnicy za to 4167b, szkoda gadać.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:52.