![]() |
Ilość załączników: 2
Jak ktoś lubi Phila z pierwszych płyt, to wyszedł No Jacket Required 5:1 na blu, jest DTS i Atmos.
Jestem ciekaw ,czy wyjdą dwie pierwsze płyty - Hello, I Must Be Going! i Face Value ,to moim zdaniem lata jego świetności Phila. |
|
|
Właśnie nie poprawa. Koncert odbył się w październiku 1971 roku, a wydany został w 1972. :czytaj:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Słynny koncert Pink Floyd w Pompejach (1971) ukaże się "na nowo". Po przypadkowym odkryciu oryginalnego negatywu został on pieczołowicie, klatka po klatce odrestaurowany.
Cytat:
2 maja odrestaurowana wersja trafi na sklepowe półki - winyl, CD, DVD i Blu-Ray, dla każdego coś odpowiedniego. Przedsprzedaż na Amazonie już ruszyła. https://www.neptunepinkfloyd.co.uk/p...m_content=HTML |
|
Ej no całkiem fajne to, kontemplacyjne takie.
|
Ilość załączników: 1
|
Hej
Przy okazji porządków domowo firmowych odnalazłem starą dobrą płytę SkidRow Slave to the Grind, trzeci dzień już się kręci .. ;) Polecam fanom starego hevymetalu https://www.youtube.com/watch?v=UH6zRrgXhcU |
A ja trochę z innej beczki. Jeżeli ktoś posiada dobre kolumny z głośnikami niskotonowymi, albo subwoofer, to polecam ten utwór - KLIK (Bassotronics - Bass I Love You). Często ten utwór wykorzystywany jest w celu sprawdzenia (zaprezentowania) kolumn głośnikowych, a przede wszystkim głośników niskotonowych oraz subwooferów. Bass nisko schodzi, meble drżą, a w uszach ciśnie. Nie chodzi mi o podziwianie samego utworu, ale o sprawdzenia swojego sprzętu pod względem niskich częstotliwości. :spoko:
|
Cytat:
... nie czuję się lepiej :nie: |
W ostatnich latach jest nam oferowane coraz więcej produktów gdzie cena jest nieadekwatna do czystej kalkulacji kosztów produkcji i "rynkowej" (w miarę niskiej) marży.
Czy to źle? No tak co do zasady to niby nie do końca, oznacza to, że stajemy się w miarę bogatym społeczeństwem, bo to bogatszych stać na kupowanie produktów premium z wyższą marżą. Niestety z obserwacji widzę, że to nie zawsze tak działa i czasem nam się wydaje, że kupujemy produkt premium bo płacimy więcej, a w rzeczywistości trudno produkt tak nazwać. Ale my zapłaciliśmy nieco więcej i czujemy się lepiej :P Sam nie lubię rozrzutności i sądzę, że jestem już w takim wieku, że mi to nie przejdzie. W tym konkretnym wypadku zdecydowanie wolałbym kilka razy pójść na koncert niż wydać pieniądze na taki set, który nadaje się potem na taką "durnostojkę", żeby ładnie wyglądać na półce. |
No niestety ,odcinanie kuponów za większy hajs dotyka coraz większej ilości kapel tamtych lat....
A te ostatnie wydania PF , kto to kupuje i słucha w całości 8 cd, 12 wersji tego samego utworu.. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:23. |