Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Dom wariatów (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dom-wariatow-60610/)

alladyn5 03.01.2006 22:30

Dom wariatów

Mam dziwne uczucie jakby wszyscy tu po kupnie nagrywarki wgrywali w ten sam
dzień nowy bios i wypalali wszystko na jednych typach płyt .

Czyta te posty ktoś kumaty bo narazie to same cyrki tu widze.

Tak na marginesie czytałem tu posty na temat awarji nagrywarek i mam jedno pytanie :
Gościu pisze tak nagrywarka przestała mi nagrywać płyty (Cd lub Dvd)a ktoś mu odpisuje ze ma zobaczyc jak ma podpieta nagrywarke z HDD lub drugim napędem optycznym ...-moja uwaga ...,-jak gościowi nagrywała i nic nie zmieniał w kompie
to co połączenia mają z tym wspólnego (chyba nic)!!!

Tak samo się tyczy Płyt nagrać nagra na byle jakiej gorzej z ich odczytem ale to już inny temat..

A z tymi biosami to chyba zescie zmysły postradali ciekawe czy do płyt głównych też tak czesto aktualizujecie....

Przeciętny szaraczek nie wie na czym polega aktualizacja biosu , a z tego co wiem jak kupujesz w sklepie to niema opisu jak to robić itp .....a przy okazji idzie stracić jeszcze gwarancje ...

wolfen3 03.01.2006 22:50

no po coś to forum jest...

ryba120 03.01.2006 23:08

Cytat:

Napisany przez alladyn5
A z tymi biosami to chyba zescie zmysły postradali ciekawe czy do płyt głównych też tak czesto aktualizujecie....

Przeciętny szaraczek nie wie na czym polega aktualizacja biosu , a z tego co wiem jak kupujesz w sklepie to niema opisu jak to robić itp .....a przy okazji idzie stracić jeszcze gwarancje ...

Po to jest to forum, aby przeciętny szaraczek dowiedział się czy warto aktualizować bios w swojej nagrywarce czy nie. Który jest lepszy, a który gorszy i jak to się robi. Z tego co mi wiadomo to producenci nagrywarek też zalecają co jakiś czas aktualizację biosu w swoich nagrywarkach i umieszczają nowe biosy na swoich stronach. Od kiedy posiadam komputer to jeszcze ani razu nie aktualizowałem biosu płyty głównej bo nie mam takiej potrzeby. Co jakiś czas wypuszczane zostają na rynek nowe nośniki DVD z coraz to większą prędkością nagrywania. I dla tego zalecane jest aktualizowanie biosu aby poprawiać strategię zapisu tych nośników

VIZZARD 03.01.2006 23:38

Cytat:

Napisany przez alladyn5

Przeciętny szaraczek to siedzi w polu i kapustę obgryza :jem:

W końcu to nie Domowe Przedszkole :nie: tylko Forum Hardcorum :czytaj:

Wyciskamy tu z nagrywarek i z nagrywania 100% czystej adrenaliny :worek_tre

Nie zajmujemy się tym jak nazywają się dzieci Mandaryny

Kto nie zna smaku smażonej płyty niech wpier...w zjada maliny

Tak my się tu nagrywaniem bawimy :mysz: :fala:

:czar:

zene_k 03.01.2006 23:38

Cytat:

Napisany przez alladyn5
Mam dziwne uczucie jakby wszyscy tu po kupnie nagrywarki wgrywali w ten sam
dzień nowy bios i wypalali wszystko na jednych typach płyt .

Po prostu ambitny człowiek powinien dążyć do doskonałości w tym co robi. Producenci, wydając nowy firmware do swojej nagrywarki starają się, oprócz rozszerzenia bazy nośników, także o poprawę parametrów nagrywania. I dlatego, też należy uaktualniać firmware w nagrywarkach. Tak, więc nie ma w tym nic nienormalnego, czy dziwnego. :piwo:
Myślę, jednak że jak będziesz częściej gościł na naszym forum, to nas zrozumiesz i wszystkie Twoje wątpliwości zostaną rozwiane. :piwo:

P.S. Witamy na forum nowego użytkownika :)

demek 04.01.2006 00:11

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Przeciętny szaraczek to siedzi w polu i kapustę obgryza :jem:

W końcu to nie Domowe Przedszkole :nie: tylko Forum Hardcorum :czytaj:

Wyciskamy tu z nagrywarek i z nagrywania 100% czystej adrenaliny :worek_tre

Nie zajmujemy się tym jak nazywają się dzieci Mandaryny

Kto nie zna smaku smażonej płyty niech wpier...w zjada maliny

Tak my się tu nagrywaniem bawimy :mysz: :fala:

:czar:

jak ja cie dawno nie widzialem :P

VIZZARD 04.01.2006 07:48

Cytat:

Napisany przez demek
jak ja cie dawno nie widzialem :P

Bo łazisz nie wiadomo gdzie ... :mruga:

Dziadek 04.01.2006 11:20

Cytat:

Napisany przez alladyn5
Przeciętny szaraczek nie wie na czym polega aktualizacja biosu

Widocznie to forum nie dla szaraczków... no chyba, że szaraczkami nie chcą już być... Przecież można nagrywać i nie wiedzieć nawet co to "firmware", a w razie kłopotów do servisu... miliony takich na świecie i szczęśliwi są.

VIZZARD 04.01.2006 11:44

Cytat:

Napisany przez Dziadek
miliony takich na świecie i szczęśliwi są.

Można im naprawdę pozazdrościć... :taktak:

Tylko czymże było by życie, gdyby nie to przeżycie... :mruga:

demek 04.01.2006 12:34

Cytat:

Napisany przez alladyn5
Przeciętny szaraczek nie wie na czym polega aktualizacja biosu

jesli rozpakowanie rara badz zipa i odpalenie jednego exe jest trudne to po co komus komputer?

loki7777 04.01.2006 12:43

Dla jaj, do netu, ale IE jest super i lapie full wirow (a opera i ff sa za trudne w obsludze), do pisania tekstow w wordzie-tego akurat ucza w szkole, do zabawy paintem, bo corel photoshop i inne sa zatrudne, gimp tez, do grania w pasjansa i sapera:)i do wielu innych codziennych rzeczy:)

VIZZARD 04.01.2006 14:01

A także do szpanowania przed ziomami... :>

||

Reetou 04.01.2006 14:32

Hmm... Zastanawiam się, co z tym zrobić. Jest owszem jedno miejsce na forum, ale z drugiej strony nie chciałbym zaśmiecać śmietnika.

Więc chyba :gerda:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:19.