![]() |
Dzieki, kupilem Pioneer 110D. Pierwsze wypalenia na TDK x4 wygladaja bardzo obiecujaco w porownaniu ze starym, znienawidzonym LiteOn 811S.
|
Cytat:
Nec jest lepszym czytnikiem ( nie mylić z korekcją) :taktak: :) |
Skoro tak, to bralbym NEC'a bo tanszy ;-)...
|
Cytat:
Każda nagrana płytka zgodnie z normą ECMA i właściwym współczynnikiem odbicia obsługiwanym przez czytnik będzie prawidłowo odczytana niezależnie jakim rodzajem plików będzie nagrana. To błędna teoria a źle.. błędnie czytane płytki są z innego powodu. :taktak: Wszystkie czytniki ( napędy, dvd playery, konsole itp.) muszą być zgodne z normą ECMA. Takie czytniki nie będą miały nigdy problemów z odczytem prawidłowo nagranych płytek o właściwym współczynniku odbicia. :spoko: :) |
Mowie o wlasnych przezyciach zwiazanych z grami na konsole XBOX i PS2 - po prostu plyty ktore "wyprodukowal" NEC sa chetniej czytane przez konsole - mniej zaciachow, skrzypow lasera itp.
|
Cytat:
Prośba o wytłumaczenie czym różnią się wypalone pity i landy plikiem video, danych czy gier na konsole. Dla mnie to jedno... kombinacja zer i jedynek przełożona na pity i landy. Jakość wypalonych pitów i landów zależy nie od rodzaju danych i kompresji a od wielu innych czynników opisanych szczegółowo na Forum. :) |
Pioneer dobrze wypala DVD-Video, a NEC - gry na konsole. Oba swietnie wypalaja dane. Decyzja nalezy do Ciebie...
|
Cytat:
Bo nie chodzi o kolory tylko o to żeby łagodnie ująć w słowa treść: Zobacz tematy o tych modelach, co o nie pytasz :czytaj: Chyba że to twoja inteligencja pozwala ci twierdzic, że to moja obecna fotka A wtedy raczej to wszystko tłumaczy... :] |
Pioneer 110 (bez D) zapis,
Nec 4551A odczyt. Jeden i drugi uzupełnia się. Osobno nie polecam. :nie: :) |
kopiowalem z cennika i nie chodzi mi o kolory tylko o modele. Dowcip raczej malo smieszny chyba ze to twoja obecna fotka wiec wszystko tlumaczy.
|
:1miejsce: BLACK kroluje:D
|
Ja bym brał BLACK :taktak:
BLACKi są niesamowicie wypasione :tak!: Zresztą wystarczy tylko przypomnieć: BLACK KNIGHT BLACK MAGIC BLACKY BLACK BLACK CARRINGTON... :czytaj: :czar: |
Co kupic Neca czy Pioneer ????
Jaka wybrac ??
DVD-REC PIONEER DVR-110DBK R/RW +/- OEM BLACK DVD-REC NEC ND-3540 DL BOX DVD-REC NEC ND-4550 DL SREBRNY BULK DVD-REC NEC ND-3550 DL SREBRNY BULK Potrzebuje szybkiej decyzji, wtepnie obstawiam Pioneer ale Nec tez niezly a nie jestem w temacie ostatnio i byc moze jest juz lepszy. Prosze o porade. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:29. |