Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Co kupic Neca czy Pioneer ???? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/co-kupic-neca-czy-pioneer-60619/)

ace2 13.01.2006 01:26

Dzieki, kupilem Pioneer 110D. Pierwsze wypalenia na TDK x4 wygladaja bardzo obiecujaco w porownaniu ze starym, znienawidzonym LiteOn 811S.

slawekj 04.01.2006 19:42

Cytat:

Napisany przez M@X
Skoro tak, to bralbym NEC'a bo tanszy ;-)...

Problem w tym, że Pioneer lepiej zapisuje z uwagi na bardziej zaawansowany system zapisu.
Nec jest lepszym czytnikiem ( nie mylić z korekcją) :taktak:

:)

M@X 04.01.2006 19:38

Skoro tak, to bralbym NEC'a bo tanszy ;-)...

slawekj 04.01.2006 19:36

Cytat:

Napisany przez M@X
Mowie o wlasnych przezyciach zwiazanych z grami na konsole XBOX i PS2 - po prostu plyty ktore "wyprodukowal" NEC sa chetniej czytane przez konsole - mniej zaciachow, skrzypow lasera itp.

Przeżycia to jedno... a prawda to drugie.
Każda nagrana płytka zgodnie z normą ECMA i właściwym współczynnikiem odbicia obsługiwanym przez czytnik będzie prawidłowo odczytana niezależnie jakim rodzajem plików będzie nagrana.

To błędna teoria a źle.. błędnie czytane płytki są z innego powodu. :taktak:
Wszystkie czytniki ( napędy, dvd playery, konsole itp.) muszą być zgodne z normą ECMA. Takie czytniki nie będą miały nigdy problemów z odczytem prawidłowo nagranych płytek o właściwym współczynniku odbicia. :spoko:

M@X 04.01.2006 19:25

Mowie o wlasnych przezyciach zwiazanych z grami na konsole XBOX i PS2 - po prostu plyty ktore "wyprodukowal" NEC sa chetniej czytane przez konsole - mniej zaciachow, skrzypow lasera itp.

slawekj 04.01.2006 18:42

Cytat:

Napisany przez M@X
Pioneer dobrze wypala DVD-Video, a NEC - gry na konsole. Oba swietnie wypalaja dane.

Odważna i ciekawa ocena ... teoria ???
Prośba o wytłumaczenie czym różnią się wypalone pity i landy plikiem video, danych czy gier na konsole.
Dla mnie to jedno... kombinacja zer i jedynek przełożona na pity i landy.
Jakość wypalonych pitów i landów zależy nie od rodzaju danych i kompresji a od wielu innych czynników opisanych szczegółowo na Forum.

M@X 04.01.2006 13:13

Pioneer dobrze wypala DVD-Video, a NEC - gry na konsole. Oba swietnie wypalaja dane. Decyzja nalezy do Ciebie...

VIZZARD 04.01.2006 11:23

Cytat:

Napisany przez ace2
kopiowalem z cennika i nie chodzi mi o kolory tylko o modele. Dowcip raczej malo smieszny chyba ze to twoja obecna fotka wiec wszystko tlumaczy.

Odpowiedź raczej na dość niskim pułapie

Bo nie chodzi o kolory tylko o to żeby łagodnie ująć w słowa treść: Zobacz tematy o tych modelach, co o nie pytasz :czytaj:

Chyba że to twoja inteligencja pozwala ci twierdzic, że to moja obecna fotka

A wtedy raczej to wszystko tłumaczy...

:]

slawekj 04.01.2006 11:04

Pioneer 110 (bez D) zapis,
Nec 4551A odczyt. Jeden i drugi uzupełnia się. Osobno nie polecam. :nie:

ace2 04.01.2006 11:00

kopiowalem z cennika i nie chodzi mi o kolory tylko o modele. Dowcip raczej malo smieszny chyba ze to twoja obecna fotka wiec wszystko tlumaczy.

prometeusz 04.01.2006 11:00

:1miejsce: BLACK kroluje:D

VIZZARD 04.01.2006 10:56

Ja bym brał BLACK :taktak:

BLACKi są niesamowicie wypasione :tak!:

Zresztą wystarczy tylko przypomnieć:

BLACK KNIGHT

BLACK MAGIC

BLACKY BLACK

BLACK CARRINGTON... :czytaj:

:czar:

ace2 04.01.2006 10:36

Co kupic Neca czy Pioneer ????

Jaka wybrac ??

DVD-REC PIONEER DVR-110DBK R/RW +/- OEM BLACK
DVD-REC NEC ND-3540 DL BOX
DVD-REC NEC ND-4550 DL SREBRNY BULK
DVD-REC NEC ND-3550 DL SREBRNY BULK

Potrzebuje szybkiej decyzji, wtepnie obstawiam Pioneer ale Nec tez niezly a nie jestem w temacie ostatnio i byc moze jest juz lepszy.

Prosze o porade.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:29.