![]() |
Dodatek do nagrywanej płyty od siebie
Witam,
Mam pytanie czy można dodać informację np. do frimware nagrywaki aby przy każdym nagraniu płyty zaostał zapisany numer seryjny nagrywarki lub coś unikalnego aby jednoznacznie można było określić czy dana płyta była nagrywana na tej nagrywarce biorąc pod uwagę około 20 szt nagrywarek. Poszukuję sprawdzonej informacji w jaki sposób jest to możliwe i czy wogóle można to wykonać. Proszę tylko poważne odpowiedzi bez głupich uwag itp. Pozdrawiam Jan janjanek@o2.pl |
nagrywając na DVD-R takie informacje powinny być zawsze zapisywane. Przynajmniej u mnie tak się dzieje: na NEC ND-2500A i Plextorze PX-716A. A z plusami to nie wiem czy można sobie jakoś poradzić...
|
jest tak samo
|
Witam,
W porządku ale jak odczytać takie informacje a może lepiej czym ?. Abym mnie każdy dobrze zrozumiał to chce zachować informację z jakiej nagrywarki wyszła dana płyta proszę o rozwinięcie. pozdrawiam Jan |
Cytat:
to o czym piszą wyżej koledzy można odczytać np w CDSpeed, ale płyty nagrane na LiteOnie są widziane jako nagrane na Sony - te same bebechy są w tych nagrywarkach. dokładne info się nie zapisuje - typu nr. seryjny (przynajmniej nic mi nie wiadowo) więc jeszcze raz polecam pisak :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:29. |