![]() |
Problem z nagranymi DVD
Ilość załączników: 1
Witam
Niedawno nabylem ps2. Zamontowalem w niej rippera 3.2. Przy tym zauwazylem ze laser byl wymieniany(wiec odpada raczej wina lasera). Przy okazji zostal tez wyregulowany. Konsolka lyka wszystko (prawie) plyty CD-R (nawet te kiepskich firm i jakies stare podrapane) filmy na DVD, gry orginalne na DVD, itd. Niestety mam problem z plytami DVD-R ktore niedawno nagralem. Wyskakuje mi blad (disc read error). Nie czyta mi zadnej z gier (SC: 3, Tekken5, gran turismo nowe, sims2, itp) Na poczatku myslalem ze to moze wina nosnika, bo na byly nagrane na plytach typu: mediastore, esperansa, titanum. Dzis kupilem 2x Emtec i wypalilem 2 kolejne obrazy i to samo. Niewiem co o tym myslec? Jedyne co przchodzi mi do glowy to, ze mogle jakos skaszanic sam proces nagrywania (chociaz jest niby prosty jak #$@%#). Mam nagrywarke NEC 3500AG, wypalilem wszystkie plyty najnizsza mozliwa predkoscia (2x), w alcoholu. Obrazy plyt sciagnete byly z neta. Co moglem zrobic nie tak? Co o tym myslicie? ----- Tak poza tematem dzis przegrywalem sobie Tekkena 5 z dvd. Przy robieniu obrazu poznikaly mi wszystkie profile, mialem do wyboru tylko analize DPM i pomijanie bledow odczytu. Czy to jest normalne? Moze moja nagrywarka jest juz do wymiany? :wsciekly: |
@KoMaR_kzy
Pierwsza sprawa: Syfne nośniki. Wypalaj na Verbach... Jeśli będziesz katować swoją konsolę szitem pokroju Emtec to długo nie pociągnie. Co do obrazów to zapoznaj się z TYM Przy DVD nie ma wyboru profili. To jest normalne... Nie zaznaczaj żadnej z tych opcji. BTW: DVD+R? Czy gry, które wypaliłeś wcześniej (te co "chodzą") też są na plusach? PS2 jest dość kapryśna i nie każda trawi + |
Nie, wszystkie sa "-", wiem ze starsze odtwarzacze DVD i PS2 wola "-".
Szacuneczek dla przedmowcy, coraz mniej jest ludzi (niestety) na tym forum, ktorzy potrafia bez wielkich bolow odpowiedziec szybko i fachowo na temat. :respect: :respect: :respect: :respect: Co do orazow, sciaganie ich z netu niejest nigdzie zakazane o ile mam orginal w domu z tego co wiem, wiec raczej nie naruszam tu zadnego punktu regulaminu. Mozesz jakos skomentowac moja nagrywarke DVD? Dobieralem ja dosyc starannie i niepowiem bylbym dosyc rozgoryczony jakby okazalo sie teraz ze nie nadaje sie zbytnio do PS2 ... |
Jest bardzo dobra :) (pomijając odczyt).
|
Kurcze nawet nie zdazylem dobrze wyedytowac mojego posta a tu juz odpowiedz :O :respect:
Jutro powinienem dostac pozadne płytki, wiec przeprowadze test i napisze jakie rezultaty. Jeszcze takie pytanko czy to ze nagrywam te plytki alcoholem a nie jak jak napisales TUTAJ moze miec jakis wplyw na to ze one nie dzialaja? (chodzi mi o mase roznych ustawien w CDRWIN) ------- Mowisz ze w DVD niema profili ? A w swoim poradniku napisales ... "(kreator odczytu) ... Pojawi się okienko. Wybieramy naszą nagrywarkę. Profil Playstation 2 i klikamy "dalej"" To juz niewiem ... |
Cytat:
Pamietaj jak zrobisz dobrze obraz to potem nawet mozesz go wypalic nero expresie/A120%(on czesto robi errory w windzie przy wypalaniu)/DVDdecrypterze bez wiekszych problemów ;) Gry które wymieniłes chodza bezproblemów,jedynie mozna miec obiekcje do GT4 zalezy w jakiej postaci to masz ;-) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tego co mi wiadomo to CDRWin nie kopiuje DVD :D Cytat:
|
Eh dzis wypalilem obrazy na dalszych plytach. Verbki, esperansa, active-jet, nic - dupa; to samo. :<
Niewiem juz czy to moze byc spowodowane, poszukam kogos z pleyem, zobacze czy chodza moje nagrane dvdki. ----- Napisales o wyborze profilu w Alcoholu - patrz poradnik Twojego autorstwa - ... "2.) Pojawi się okienko. Wybieramy naszą nagrywarkę. Profil Playstation 2 i klikamy "dalej" " |
Cytat:
Powiem tak: jeśli robiłeś dokładnie tak jak jest opisane w tutorialu to nie ma cudów. Kopia jest poprawna... Pozostaje kwestia, jakości wypalenia, jakości płyt. Sam wypalam na DVD-R Advanced Azo, mam V6 z R2G, konsola już dość wiekowa i łyka mi te płyty za pierwszym, drugim bądź trzecim razem! Wągliki słać do Sony, nie do mnie ;) NECi dobrze palą, ale ponoć mają poważne problemy z odczytem. Zróbmy inaczej: zrób sam kopię z ORYGINAŁU na Verbatimie. Wyjaśni toi parę spraw :) Cytat:
|
Co prawda nie nagralem kolejnej plyty (i dobrze zrobilem), bylem u znajomego ktory tez ma pleya z ripperem 3.2 i okazuje sie ze u niego plytki smigaly.
Tzk, kazda z nich przynajmniej ruszyla(pokazalo sie logo rippera 3.2 itp), pozniej juz na gorszych plytach byly problemy. Gry na dobrych plytkach smigaly bezproblemowo. Wychodzi na to ze musi cos niegrac z sama przerobka lub konsolka. Dam jeszcze znac z rezultatow dalszych dzialan. |
Piszesz ze niedawno nabyłes ps2,tak?A czy napewno masz wgranego nowego ripper navigatora ze strony rippera na płytke i zainstalowanego?
|
EEE ze co ?? Wiem tyle ze jest chip w srodku ripper 3.2U
No dobra widze ze jest taki program na stronce producenta, ale poco mi on, przeciez wszystko powinno smigac odrazu bezproblemowo. |
Cytat:
|
Koniec koncow okazalo sie, ze laser mial wine. Choc nie spodziewalem sie ze to on bedzie sprawca. Po tym jak moj znajomy torszke w niej pogrzebal jakby zaczela lapac niektore plytki ale niestety szybko jej sie odechcialo i wrocila do punktu 0.
Nie czyta nagrywanych DVD. Mam kilka wyjsc: sprzedac, kupic nowy laser (wydac majatek), lub grac z hdd. Sprobuje jeszcze z jednymi verbami ale szczerze watpie zeby to cos dalo. Dzieki za wszelka pomoc <respect> ----- Gdybym chcial kupic sam laser to jaki model powinienem kupic? Konsola to SCPH-30004 |
Kup nowa konsole.Laser ok 200 wiec gra niewarta swieczki
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:46. |