Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Jean Michel Jarre - Solidarność - zabezpieczona? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/jean-michel-jarre-solidarnosc-zabezpieczona-60660/)

turtles 04.01.2006 22:49

Jean Michel Jarre - Solidarność - zabezpieczona?

Jak odtwarzam w Nagrywarce Lite-On 1653S to jest ok
ale jak próbuje w DVD Toshiba SD-M1612 to w windzie tak jakby nie było płyty a Nero wywala błąd przy próbie kopiowania - ze plyta zabezpieczona... /inne płyty dvd toshiba otwiera - wiec raczej napewno nie jest padnieta/ - co to moze byc? /chcialem sobie zrobic kopie bezp.

Array Scaner wywala cos takiego /plyta w nagrywarce/: DvdCrypt CSS/CPPM detected
Ok - mam DVDDecrypter - popróbuje...
hm... widze, ze sie da ale na dysk - a mozna bezposrednio na inna dvd - niechce stracic na jakosci :(
ech... a zeby bylo ciekawiej jest to DL - a ja w tej chwili nie mam takich płyt :/
no nic... bedzie trzeba w jakas zainwestowac :]

radosio 04.01.2006 23:25

Cytat:

Napisany przez turtles
Jak odtwarzam w Nagrywarce Lite-On 1653S to jest ok
ale jak próbuje w DVD Toshiba SD-M1612 to w windzie tak jakby nie było płyty a Nero wywala błąd przy próbie kopiowania - ze plyta zabezpieczona... /inne płyty dvd toshiba otwiera - wiec raczej napewno nie jest padnieta/ - co to moze byc? /chcialem sobie zrobic kopie bezp.

Array Scaner wywala cos takiego /plyta w nagrywarce/: DvdCrypt CSS/CPPM detected
Ok - mam DVDDecrypter - popróbuje...
hm... widze, ze sie da ale na dysk - a mozna bezposrednio na inna dvd - niechce stracic na jakosci :(

a co Ci szkodzi na HDD na później na DVD??
jak chcesz bezpośrednio na DVD to użyj AnyDVD deszyfruje płyte w "locie" + CloneDVD2

Yarozelsky 04.01.2006 23:28

Cytat:

Napisany przez turtles

Witam
Najpierw zgraj na dysk potem na płyte :taktak:,jeśli materiał zajmuje powyżej 4,3gb to podziel na 2 dvd,no chyba ze kupisz płyte DVDDL

turtles 04.01.2006 23:30

zgrałem... ale te pliczki są tak podzielone, ze konczą sie w polowie utworu... a czasem na poczatku kolejnego - beznadzieja... - byloby trzeba je jakos polaczyc... a potem od nowa "powycinac" :] - duuzo zabawy cos mi sie wydaje z tym - lepiej bedzie zainwestowac w DVD DL :)

radosio 04.01.2006 23:33

no właśnie jeśli materiał zajmuje ponad 4,3 GB możesz to w sumie zgrać na zwykłą jedną płytę DVD programem DVDFab Platinum lub 1Click DVD Copy. Ja tak robie i straty na jakości nie zauważyłem.

Edit: ps. w tym 1Click DVD Copy przed wypalaniem musisz odznaczyć potrzebne opcje bo domyslnie są wyłączone (czy zgrywać języki, menu itp)

turtles 04.01.2006 23:37

Dzięki radosio - spróbuje :)
ech... i nie da sie :]
FAB wrzeszczy o drugą płyte - wypalilem a zeby bylo ciekawiej winda nie widzi zawartosci ;(
1click informuje mnie, ze plyta zabezpieczona i mam zainstalowac DVD43 - ale i to nic nie daje :(

turtles 05.01.2006 00:42

a moze robie cos zle...? :]

radosio 05.01.2006 11:37

Cytat:

Napisany przez turtles
a moze robie cos zle...? :]

Co do DVDFab to już nie pamiętam. Ja robie to tak:
1. Instaluje AnyDVD
2. Instaluje 1Click DVD Copy
3. Wkładam zabezpieczoną płyte
4. W opcjach 1Click DVD Copy zaznaczam wszystkie opcje, zostawiam tylko puste pole Dual Layer
5. Naciskam Start
6. Czekam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:13.