![]() |
aspi
Zassałem z sieci wspomniany sterownik. W jakim folderze go rozpakować?
Następna rzecz, to kolejność podpinania napedów... Mam dwie nagrywarki - DVD Liteon oraz CDRW LG. |
sciagnij FORCEASPI i zainstaluj
co do podpinania to jest gdzies na forum przyklejony topic ja mam: - dvd-rw jako master - cd-rw jako slave |
Cytat:
Rozwiązałem problem... Kupilem nową nagrywarkę i nic jej nie trza... Działa... Dzięki za odpowiedź. |
Cytat:
to tamte nie dzialay i tzreba bylko kupowac nowa ??? no chyba ze kolega ma za duzo szmalu to tak :tak!: a problem chyba rozwiazaloby wpisamie w googlach forceaspi ale to nie moja sprawa pozdrawiam :) |
Dobrze że tylko palnik nie działał, gdyby komp nie chodził, ciekawe czy kupiłby nowy :)
|
Cytat:
|
Cytat:
To nie tak jak panowie myślicie... Nie opisywałem szczegółowo problemu, więc wasze wnioski są pochopne... Zasięgnąłem porady w kilku źródłach i okazało się, że jedynym wyjściem jest wizyta w sklepie. Może dla speców waszego pokroju rzecz jest do uratowania, no ale dla laika raczej nie do przeskoczenia. Często juz przekonalem się, że naprawa we własnym zakresie wychodzi drożej niż zakup nowego urządzenia. Jeśli o aspi, to niech kolega uważnie przeczyta pierwszy post. Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:30. |