![]() |
Nie mam już siły z dvd+rw verbatim
Co robię nie tak ? Kupiłem NOWĄ I ZAPAKOWANĄ płytę. Kiedy coś próbuję w nero nagrać pisze, ze płyta nie jest puta... ??? ... Potem nie chce jej skasować (no jeśli nie jest pusta to logiczne, żeby ją skasować :idea: ). To jednak nie daje żadnych rezultatów, tak jak formatowanie płyty w nero cd/dvd speed... Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
|
Jakiej marki jest ta płyta? :hmm:
Edit: Nie to pytanie, miało być - jaka nagrywarka? Coś dziś malo przytomny jestem. ;) |
Nie mam już siły z dvd+rw verbatim....nc
|
jak program uzywasz do kasowania i czy nagrywarka mam najswiezszy FW.
|
nero (płyta jest pusta mimo to muszę ją kasować ?) nero. Nagrywarka ma najnowszy fw
:O :O :O hmmm...nagrywa, ale trzeba było po uruchomieniu kompilacji włożyć płytę...inaczej nie hula. Dzięki za chęć pomocy |
Cytat:
Jaks dziwna tajemnica ;) jaki to model nagrywarki uzyj Alcohola120 i ingoruj bledy TOC - i skasowana |
możesz mi powiedzieć jak mam skasować pustą płytę ??
|
Cytat:
|
Cytat:
znaczy słyszałem inne wielkomiejskie legędy też :P |
Plytki DVD+RW (przynajmniej verbatim) nalezy sformatowac przed pierwszym uzyciem.
Dziwne ale prawdziwe. DVD-RW to nie dotyczy. Sprowadza sie to do skasowania nowo zakupionej plytki. Tak naprawde ona nie jest pusta... o ile pamietam jej pojemnosc nie jest wtedy zglaszana przez naped wiec jest "pusta inaczej" || . W kazdym razie dopoki jej nie skasujesz nic na niej nie nagrasz. W moim przypadku formatowanie przebieglo za kazdym razem bezproblemowo przy uzyciu A120% (ktory o dziwo czystych plyt kasowac nie chce). Nie wiem czy dotyczy to wszystkich plytek DVD+RW, ale moje verbatimki 4x tak mialy. |
Cytat:
|
Cytat:
- najlepszy jest antyradar z plyty CD ^_^ |
Cytat:
a antyradar z CD odstrasza również kosmitów :tak!: na temat legęd http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...tnG=Szukaj&lr= :hahaha: |
z tych normalnych programow to chyba tylko nero ma opcje automatycznego kasowania. A ja akurat nero nie mam. :)
|
a ja akurat mam nero :) i nie chciał za cholerę automatycznie jej skasować sformatować czy coś tam innego
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:21. |