![]() |
Saomopsujace sie plyty benq DVD-R???!!!
Mam problem !zakupilem niedawno w MediaM(Krakow) 25 sztuk plyt Benq 8x DVD-R (Picture Perfect i Data Guard X)zapowiadalo sie rewelacyjnie wypalilem 3 bez problemow no i zaczelo sie
przy wypalaniu 4 komputer zawiesil sie na 1 % nagrywania i nic plyta jest w napedzie niewidoczna(a mam pioneera ddr 109xl i nagrywalem bez zadnych problemow takie"markowe" dvd jak hawk czy active jet czy inne najtansze szmelce)nagrywam nastepna w koncowce cos okolo 90% zawieszenie kompa i j.w plyta po wlozeniu do napedu jakiegokolwiek nie istnieje/zawiesza system wkurzony nagralem tdke z tym samym materialem-bez problemow! i teraz najlepsze zrobilem test i nagralo mi bez problemow ale 1.7gb (moj procesor nie wyrabia i nagranie pelnego dvd zajmuje od 40-45 min) po tescie chcialem nagrac full i skonczylo sie jak z dwoma poprzednimi benkami na 84% zatrzymal sie i komunikat Pioneer 109d.. Illegal disc na buforze nagrywarki failed --plyta na ozdobe:( o co chodzi system?akurat te plytki wadliwe ?interesujace jest owo illegal disc... aha jeszcze najwazniejsze kazda z tych 25 plytek (rowniez te ktore sie "Zawiesily") przed nagraniem sa ok sprawdzam pod nero wszystko sie zgadza fabryka sony pojemnosc itd... moze nero szaleje? |
Cytat:
To i tak szczęście, że nie samozapalające... :ognicho: || |
Cytat:
|
przy tytule powinno byc;) nie wyszlo mniejsza w kaxdym razie czy ktos mial kiedykolwiek taki komunikat w nero?
Illegal disc a na buforze nagrywarki failed ???? p.s.moze na forum sie nie udzielam ale czytam go od 2-3 lat, plyt nagralem okolo 1600(1500 cd){czyt. nie jestem kompletnym laikiem} i nie pamietam czegos takiego czy ktos ma jakies pomysly o co chodzi? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:07. |