Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Liteon SOHW-832S mniejsza predkosc nagrywania (https://forum.cdrinfo.pl/f104/liteon-sohw-832s-mniejsza-predkosc-nagrywania-60775/)

ufoll 09.01.2006 15:34

Cytat:

Napisany przez Desden
Nie ma znaczenia,no i tez powiedz gdzie kupisz jeszcze 650mb?:D
A predkosc x8 jest zalecana tylko dlatego ze obecne "NOWE" wypalary nie daja rade wypalic mniej płyt CD-R, niz tą prędkościa x8...

przyjelem do wiadomosci :) dzieki za odpowiedz
a 650 faktycznie nie uswiadczysz :)

Cytat:

Chodzi o konwersje - w skórcie pisze się np. BMP2JPG i zapisujesz obrazek z BMP na JPG.
W tym przypadku,oznacza przerobienie gryz CD tak aby smigała na płycie DVD ;)
tak tyle wiem, tylko nie wiedzialem co z czym sie je

dzieki za wszelkie info
pozdro

Desden 09.01.2006 15:12

Cytat:

znaczy moge nagrac plytki cd na ps2 x8 i bedzie smigalo? to tylko dvd lubia byc nagrywane x4? :]
a czy plytka moze byc 700mb czy musi byc 650?
Nie ma znaczenia,no i tez powiedz gdzie kupisz jeszcze 650mb?:D
A predkosc x8 jest zalecana tylko dlatego ze obecne "NOWE" wypalary nie daja rade wypalic mniej płyt CD-R, niz tą prędkościa x8...
Cytat:

powiem szczerze.. nie zrozumialem o czym do mnie rozmawiasz :) ale poszukam tutoriala i moze mi sie rozjasni to i owo :)
Chodzi o konwersje - w skórcie pisze się np. BMP2JPG i zapisujesz obrazek z BMP na JPG.
W tym przypadku,oznacza przerobienie gryz CD tak aby smigała na płycie DVD ;)

ufoll 08.01.2006 17:37

dzieki za szybka jak i tresciwa odpowiedz :]

Cytat:

Napisany przez Berion
Z SA bywa różnie. Szczerze, szczerze wątpie, aby była to wina DVDDec. - to wyśmienity program. Konsola kaprysi na nośniki i jakość wypalenia, a GTA jakie jest wiadomo.

plytek uzywam albo verbatimow albo tdk (minusy). w DVDdec nagralem gta na tdk x4, niby bylo oki ladowalo i nagle bum "error cd...". byl to pierwszy taki przypadek podczas palenia DVDdec, wczesniej nie bylo zadnych problemow - tak jak mowisz @Berion program jest dobry i spelnia swoja role doskonale

Cytat:

Nie ma sensu palić "niżej" ośmiu.
znaczy moge nagrac plytki cd na ps2 x8 i bedzie smigalo? to tylko dvd lubia byc nagrywane x4? :]
a czy plytka moze byc 700mb czy musi byc 650?

Cytat:

Możesz, w tutorialu pod media chceck (zmień na dvd) i cd2cdvd.
powiem szczerze.. nie zrozumialem o czym do mnie rozmawiasz :) ale poszukam tutoriala i moze mi sie rozjasni to i owo :)

Berion 08.01.2006 17:07

Cytat:

Napisany przez ufoll
wiec... mi to w niczym nie przeszkadza :] ale konsola mowi nie przy "gta sa" nagranym w DVDdec [...]

Z SA bywa różnie. Szczerze, szczerze wątpie, aby była to wina DVDDec. - to wyśmienity program. Konsola kaprysi na nośniki i jakość wypalenia, a GTA jakie jest wiadomo.

Cytat:

[...] pozostaje problem z cd jak je nagrac z mniejsza predkoscia niz x8? moze inny programem? [...]
Nie ma sensu palić "niżej" ośmiu.

Cytat:

[...] no i jeszcze a propo gier na cd, moge je walnac na dvd czy nie pojdzie?
Możesz, w tutorialu pod media chceck (zmień na dvd) i cd2cdvd.

Desden 08.01.2006 16:29

Cytat:

Napisany przez ufoll
pozostaje problem z cd jak je nagrac z mniejsza predkoscia niz x8? moze inny programem?

Nie da się chyba,że bedziesz miał starą wypalarę na to już nie ma lekarstwa.
Cytat:

Napisany przez ufoll
no i jeszcze a propo gier na cd, moge je walnac na dvd czy nie pojdzie?

Pujdzie,ale musisz poczytac jak to zrobic-wszystko jest w tutorialu...

ufoll 08.01.2006 15:15

wiec... mi to w niczym nie przeszkadza :] ale konsola mowi nie przy "gta sa" nagranym w DVDdec
choc teraz udalo mi sie nagrac w alcoholu i dziala, nagrywal dziwnie bo skakal po predkosciach ale poki co smiga wsio
pozostaje problem z cd jak je nagrac z mniejsza predkoscia niz x8? moze inny programem?
@Berion co polecasz w takiej sytuacji?
no i jeszcze a propo gier na cd, moge je walnac na dvd czy nie pojdzie?

Berion 08.01.2006 14:46

Cytat:

Napisany przez ufoll
przeinstalowywalem juz ze dwa razy
nowszej wersji nie ma z tego co widze, uzywam Alcohol 120 1.9.5.3105

Jesteś już którymś z kolei użytkownikiem, który zgłasza podobny problem. Przyznam, że nie wiem...

Jeśli Tobie to nie przeszkadza to wypalaj z DVDDec. (wiem, to nie rozwiązuje Twojego problemu).

ufoll 08.01.2006 14:20

przeinstalowywalem juz ze dwa razy
nowszej wersji nie ma z tego co widze, uzywam Alcohol 120 1.9.5.3105

szczuru 07.01.2006 22:05

Spróbuj zainstalować jeszcze raz alcohola/zainstalować nowszą wersje alcohola.

ufoll 07.01.2006 18:52

Liteon SOHW-832S mniejsza predkosc nagrywania

witam

mam pewien problem z powyzsza nagrywarka
a mianowicie kiedy chce nagrac plyte dvd w alcoholu najmniejsza predkosc jest x5, natomiast przy cd x8
jak moge to zmniejszyc? chce nagrac plyty na ps2 no i w zwiazku z tym chcialbym to zrobic x4
dodam ze w dvddecrypter moge od x1 w gore nagrywac plyty dvd

z gory dzieki za odp i wszelka pomoc

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:04.