![]() |
Jak wydobyć filmik ze strony interentowej??
Sorki ale nie wiedziałem gdzie dać ten temat.
Często po otwarciu linka pojawia sie strona i miedzy innymi na połowie ekranu wyskakjuje odtwarzacz i buforuje filmik - jak go sciągnąć na dysk twardy?? poniżej podałem linka przykładowego [http://video.google.com/videoplay?do...9351184138639] |
Ciekawe pytanie jak na to forum...
Możesz te konkretne pliki zapisać tak: Uruchom Exploratora Windows, przejdź do katalogu: C:\Documents and Settings\Twoja Nazwa Uzytkownika\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files i tam poszukaj plików z rozszerzeniami flv Skopiuj je sobie gdzieś - to będą właśnie te pliki... Pozdrawiam! |
Cytat:
Pozdrawiam Edit: Z podanej przez Ciebie stronki akurat tak sie nie da jak opisano w wątku który podałem, ale da sie z innych stron gdzie są np. śmieszne filmiki :) |
Ok wielkie dzięki
Faktycznie po otwarciu strony automatycznie filmik zrzuca sie do katalogu temporary internet explorer pod rozszeżeniem FLY. Doszedłem ze plik ten można otworzyc programem Riva Fly Encodre jak i przerobić odrazu na mpeg. Dzieki za odpowiedz. |
Hmm w niektorych przypadkach pomaga np w FF > Narzędzia > Informacje o stronie > Zakładka Media > Zapisz jako
:) |
Te flv to chyba tylko flesh :>
Najlepiej do podgladnac kod html stronki i tam powinno byc podane zrodlo, choc nie zawsze. |
Cytat:
|
Flashe z video.google mają właśnie rozszerzenie .flv :taktak:
Pozostałe zazwyczaj .swf :P |
pokaż źródło i masz ;)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:22. |