![]() |
start / uruchom
yo yo
czy ktoś z tu obecnych wie w jaki inny sposób poza: - klikaniem na tytułowe start / uruchom [za pomocą myszki] - bądź skrótem win + R można wywołać okienko uruchom?? pozdrawiam |
Yo yo
po co yo yo i na co yo yo yo |
Szukałem w funkcji shella (explorer.exe)
Szukałem w Rundll (Również nic..) Start > Uruchom nie jest uruchamiana jako odzielny proces. Nie mam pojęcia jak wywołać to okno http://msdn.microsoft.com/library/de...alfileopen.asp Ale jak to wykorzystać? Oprogramowanie do myszki nieraz posiada taką funkcje, sprawdź w nim.. |
Klawisz windowsa na klawiaturze (pomiedzy CTRL i ALT z lewej strony) naptepnie (w moim wypadku) 3 razy strzalka w gore (tu w zaleznosci jak mamy wszystko poukladane w menu start)
Skutecznosc 100% Pozatym skrot "windows" + R to chyba najszybrzy sposob wywolania tego okienka?? Pozdrawiam |
dzięki Piterniel
|
jeszcze mozna ctrl+alt+del i z okienka wywolac "plik"->"nowe zadania (uruchom...)"
|
znalazłem pośrednie rozwiązanie.
przy włączonym nieklasycznym menu start [to xpkowskie ma byc wybrane] i zaznaczonej opcji wlacz przeciaganie elementow czy cos takiego mozna sobie ten element uruchom przeciagnac do quick luncha. zamiast dwoch klikniec jest tylko jedno |
Cytat:
Pelny szok :) |
jak sie nie ma guzika windows (pomiedzy altem i ctrlem) to mozna uruchomic menu start kombinacją klawiszy ctrl+esc a potem strzałkami "uruchom..."
ewentualnie mozna sobie utworzyc dowolny plik (np. tekstowy) na pulpicie nadac mu dowolną nazwę ale BEZ rozszerzenia (np. ".txt") i podczas uruchamiania go wybrać program z listy którym ma on być otwarty i wtedy dany program lub gra się włączy (niestety nie ma to IDENTYCZNEGO działania jak pollecenie uruchom :( ) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:08. |