Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Śmieci w katalogu Windows... jak to sprzątnąć? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/smieci-katalogu-windows-jak-sprzatnac-60828/)

zYxMa 08.01.2006 19:34

Śmieci w katalogu Windows... jak to sprzątnąć?

Jets jakiś programik, który wykryje te śmieci i je usunie? Mój katalog windowsa aktualnie zajmuje 2.5GB :blee:

Z góry dzięki za pomoc

radosio 08.01.2006 20:04

Cytat:

Napisany przez zYxMa
Jets jakiś programik, który wykryje te śmieci i je usunie? Mój katalog windowsa aktualnie zajmuje 2.5GB :blee:

Z góry dzięki za pomoc

Spróbuj darmowego EasyCleaner'a (polecam) albo Absolute Uninstaller - sam go używam i śmieci nie mam ;)

dramina 08.01.2006 20:31

Te śmieci sie znajdują w pliku Temp.Usuwaj je z niego

andrzejj9 08.01.2006 20:44

Cytat:

Napisany przez dramina
Te śmieci sie znajdują w pliku Temp.Usuwaj je z niego

Nie wszystkie.. a zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że ich niewielka część..

zYxMa 08.01.2006 20:44

Cytat:

Napisany przez radosio
Spróbuj darmowego EasyCleaner'a (polecam) albo Absolute Uninstaller - sam go używam i śmieci nie mam ;)

Rejestr niby wyczyscilo, ale pojemnosc katalogu ta sama. Katalog temp regularnie opróżniam.

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie wszystkie.. a zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że ich niewielka część..

No właśnie ;)

Burt 08.01.2006 20:45

Ja mam problem z uszkodzonym plikiem.Nie mogę go usunąć.Scandisc nic nie daje.Nie mogę wykonać na nim żadnej operacji.Jak go usunąc?

zYxMa 08.01.2006 20:47

Cytat:

Napisany przez Burt
Ja mam problem z uszkodzonym plikiem.Nie mogę go usunąć.Scandisc nic nie daje.Nie mogę wykonać na nim żadnej operacji.Jak go usunąc?

Najlepiej z poziomu dos lub przy pomocy innego systemu operacyjnego, nalezy wczesniej podpic ten dysk pod ten inny system.... teoretycznie :P

Maciej 08.01.2006 20:48

zainstaluj programik FolderSizes i sprawdż co ci tyle miejsca zajmuje.

Burt 08.01.2006 20:58

Pojawia się komunikat''Nie można usunąc pliku:Nie można odczytać z pliku lub dysku zródłowego''Czy jest inna metoda?.Ten folder powstał przy ripowaniu filmu gdy przerwałem ripowanie Alt+Ctrl+Delete.

Edit:To jest dysk D nie systemowy.

dramina 08.01.2006 20:59

Weź ustaw żeby było widać wszystkie ikony i foldery jeszcze.To pokażą sie w folderze windows ukryte pliki,wszystkie wyglądające tak samo,morzesz je usuwać.

zYxMa 08.01.2006 21:14

Cytat:

Napisany przez dramina
Weź ustaw żeby było widać wszystkie ikony i foldery jeszcze.To pokażą sie w folderze windows ukryte pliki,wszystkie wyglądające tak samo,morzesz je usuwać.

Tak też robiłem, ale to nie to, po za tym zajęło by mi to pół roku :P

Dzięki Maciej

Pawel_k 08.01.2006 21:20

na kolegi miejscu jak niebedzie "cofal" aktualizacji to zdaje sie mozna pare ukrytych folderow o nazwach "$cos_tam" z katalogu windows wywalic, do tego zdaje sie np w danych aplikacji (c:\d&s\user\dane aplikacji) czasami niektore programy sie rozrastaja nie wiadomo dlaczego (np the bat!) ale tam wywalac tylko jak sie wie co i jak.
poza tym np jakies kobyly programowe lepiej przerzucic na dysk d, zmniejszyc liczbe przyznawanego miejsca na przywracanie systemu, wylaczyc hibernacje.... cos przeoczylem ???

radosio 09.01.2006 11:10

Cytat:

Napisany przez Burt

Użyj tego powinien sobie poradzić ;)

radosio 09.01.2006 11:13

Cytat:

Napisany przez zYxMa
Rejestr niby wyczyscilo, ale pojemnosc katalogu ta sama. Katalog temp regularnie opróżniam.

EasyCleaner podobnie jak Absolute Uninstaller usuwają "niepotrzebne" pliki, nie tylko czyszczą rejestr.

prometeusz 09.01.2006 11:26

mozesz tez smialo usunac katalogi ukryte
$hf....
$MSI...
$NT...
w moim wypadku poprawki te zajmuja - zajmowaly moge juz napisac 176MB ale system byl intgra z SP2
Wiec jak masz gola winde to mozesz tego miec zdecydowanie wiecej, bo same serwispaki waza dosc duzo

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:40.