![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Kiedyś waląłem nakładkę na winde ,jakąś modyfikującą wygląd i umożliwiającą kasownie ważnych plików , no i omyłkowo usunęłem system32. :glupek: Oczywiście miałem piękny niebieski pulpit. ;) |
To co, robimy zawody "kto więcej usunie i mu jeszcze system wstanie" ? ^_^ :haha:
:mruga: |
Mozna usunąć jeszcze:
del %windir%\system32\dllcache\*.* del %windir%\Driver Cache\i386\*.* cd C:\Program Files rmdir /s /q "InstallShield Installation Information" md "InstallShield Installation Information" Windows\RegisteredPackages Windows\Prefetch Windows\Installer Windows\Media <- jak nie używasz Windows\Web\Wallpapers <- jak nie używasz Jak jeszcze coś mi się przypomni to napiszę. |
usunąłem 3 katalogi $hj_mig$ i dwa katalogi $MSI31Uninstallcośtam$ które zajmowały "tylko" 180mb.
|
Cytat:
tu coś o tym było |
witam wszystkich czy mógłby mi ktos pomuc mam trochę starych nagrań na kasetach ale chciałbym to przegrać na cd ale nie wiem jak to zrobic i co bedzie mi potrzebne pomocy prosze
|
Cytat:
|
Cytat:
Zielone dla ciebie. :piwo: :respect: |
Mi głównie chodzi o folder windows, pozostale sa opanowane (że tak powiem)
Przywracania systemu używam czasem, bo często mi się coś sypie :/ i powiem, że jest mi to pomocne. Oczywiście raz na jakiś czas wyłączam przywracanie systemu, aby pliki się pokasowały i włączam ponownie. |
mozesz tez smialo usunac katalogi ukryte
$hf.... $MSI... $NT... w moim wypadku poprawki te zajmuja - zajmowaly moge juz napisac 176MB ale system byl intgra z SP2 Wiec jak masz gola winde to mozesz tego miec zdecydowanie wiecej, bo same serwispaki waza dosc duzo |
Cytat:
|
Cytat:
|
na kolegi miejscu jak niebedzie "cofal" aktualizacji to zdaje sie mozna pare ukrytych folderow o nazwach "$cos_tam" z katalogu windows wywalic, do tego zdaje sie np w danych aplikacji (c:\d&s\user\dane aplikacji) czasami niektore programy sie rozrastaja nie wiadomo dlaczego (np the bat!) ale tam wywalac tylko jak sie wie co i jak.
poza tym np jakies kobyly programowe lepiej przerzucic na dysk d, zmniejszyc liczbe przyznawanego miejsca na przywracanie systemu, wylaczyc hibernacje.... cos przeoczylem ??? |
Cytat:
Dzięki Maciej |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:45. |