![]() |
Śmieci w katalogu Windows... jak to sprzątnąć?
Jets jakiś programik, który wykryje te śmieci i je usunie? Mój katalog windowsa aktualnie zajmuje 2.5GB :blee:
Z góry dzięki za pomoc |
Cytat:
|
Te śmieci sie znajdują w pliku Temp.Usuwaj je z niego
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Ja mam problem z uszkodzonym plikiem.Nie mogę go usunąć.Scandisc nic nie daje.Nie mogę wykonać na nim żadnej operacji.Jak go usunąc?
|
Cytat:
|
zainstaluj programik FolderSizes i sprawdż co ci tyle miejsca zajmuje.
|
Pojawia się komunikat''Nie można usunąc pliku:Nie można odczytać z pliku lub dysku zródłowego''Czy jest inna metoda?.Ten folder powstał przy ripowaniu filmu gdy przerwałem ripowanie Alt+Ctrl+Delete.
Edit:To jest dysk D nie systemowy. |
Weź ustaw żeby było widać wszystkie ikony i foldery jeszcze.To pokażą sie w folderze windows ukryte pliki,wszystkie wyglądające tak samo,morzesz je usuwać.
|
Cytat:
Dzięki Maciej |
na kolegi miejscu jak niebedzie "cofal" aktualizacji to zdaje sie mozna pare ukrytych folderow o nazwach "$cos_tam" z katalogu windows wywalic, do tego zdaje sie np w danych aplikacji (c:\d&s\user\dane aplikacji) czasami niektore programy sie rozrastaja nie wiadomo dlaczego (np the bat!) ale tam wywalac tylko jak sie wie co i jak.
poza tym np jakies kobyly programowe lepiej przerzucic na dysk d, zmniejszyc liczbe przyznawanego miejsca na przywracanie systemu, wylaczyc hibernacje.... cos przeoczylem ??? |
Cytat:
|
Cytat:
|
mozesz tez smialo usunac katalogi ukryte
$hf.... $MSI... $NT... w moim wypadku poprawki te zajmuja - zajmowaly moge juz napisac 176MB ale system byl intgra z SP2 Wiec jak masz gola winde to mozesz tego miec zdecydowanie wiecej, bo same serwispaki waza dosc duzo |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:40. |