![]() |
1) nero instaluje swoje aspi, 2) w nero info tool możesz sprawdzić kilka rzeczy, 3) tutaj masz opisane instalowanie aspi http://www.agavk.p9.pl/strony/aspi.php
|
widocznie ta nagrywarka jest wybredna w płytach bo zauwazyłem ze dvd z verbatima i philipsa pali mi normalnie a naprzykład dvd-rw z platinium nagrywałem 5 razy i za kazdym razem sie zle nagrało :/ moze to wada mojej nagrywarki. Mogł by sie wypowiedziec ktos kto posiada tez toshibe bo juz sam niewiem :(
|
Może ja się nie znam, ale nigdy żadnych oddzielnych sterowników ASPI nie musiałem instalować, aby plytki nagrywać (mam na mysli NERO). I wszystko się nagrywało dobrze.
ASPI byłem zmuszony zainstalwać dopiero, gdy chciałem używać programu EAC, ale bynajmniej nie do palenia płyt, tylko do zgrywania audio cd. Pytam więc: o co chodzi? Czy brak sterów ASPI może wpływać (tak drastycznie) na jakość nagranej płytki? Czy Nero nie istaluje tak czy inaczej sterów ASPI w systemie? latet |
dzieki za pomoc a mogłbys napisac to troche jasniej bo jestem w tym troche zielony :\ co to jest dma ?? forceASPI sciagłem ale niemoge tego zainstalowac :(
|
wlacz dma i zainstaluj ASPI
FORCEASPI poszukaj na forum lub w necie |
jakie sterowniki ??
Jestem początkujacy i mam DVD-RW Toshiba SD-R5472 i niewiem czemu ale nagrywa mi zazwczaj co drugą płytke, przy weryfikacji wyskakują błedy i staje w połowie po czym musze przerwac nagrywanie i płyta jest do wyzucenia :( czy moze to byc wina tego ze niemam zadnych sterowników zainstalowanych?? chociaz nawet niewiem czy do tej nagrywarki wogole takie są niestety niemoge znalezc:( bede wdzieczny za kazdą pomoc
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:14. |