![]() |
Łączenie plików mpg DVtool-problem
Połączylem dwa filmy w jeden tym programem.Owszem-film zwiększył swoją objetość jak i czas trwania.Ale przy odtwarzaniu po dojściu do "łączonego" miejsca film zatrzymuje sie i dalej nie odtwarza sie wraca do początku i stoi jakbysmy klikneli stop.Co moze byc przyczyna?
|
Cytat:
|
nie nie usuwałem
|
Jeśli oba pliki są tej samej rozdzielczości i parametry są takie same to połącz je za pomocą Tmpgenc Plus "File -> Mpeg Tools -> Merge & Cut"
|
robie tak :TMPGenc
-file\ MPEG TOOLS\Merge & cut potem ADD i dodaje 1 film potem znów ADD i dodaje drugi film wskazuje mu folder docelowy i na koncu klikam RUN po otwarciu filmu jest ta sama sytuacja jak w DVTools czyli dochodzi do "złaczenia" i stop |
Cytat:
Edit: Sorki pomyliły mi się posty, przed chwilą odpowiadałem na podobne :glupek: |
no tak tylko ze film jest zrobiony z dwoch mniejszych a nie 4
|
Cytat:
|
jest to pierwsza część filmu Jak rozpetalem 2 wojne światowa.Odcinek pierwszy byl na dwóch plytach VCD.
Parametry pliku Video: MPEG-1,352x288 25fps (4:3) PAL,1150 kbps Parametry Audio: Mpeg-1 Audio Layer-2 , 44100Hz Stereo,224 kbps |
Jest jeszcze jedna kwestia Pliki z VCD tj. *.dat przepuszczałeś przez jakiś soft? czy tylko zmieniłeś rozszerzenie z *.dat na *.mpg?
Jak wyciągnąć z pliku *.dat plik *.mpg http://img486.imageshack.us/img486/4...6time23.th.jpg następnie wciskasz load i pokazujesz miejsce docelowe pliku *.dat (czekasz max 5 minut) i robisz tak z pozostałymi (nie zapomnij ich nazwać kolejno. Resztę już wiesz, po tym zabiegu powinno być OK. |
zmieniałem tylko rozszerzenie na mpg poprzez total comandera
|
Cytat:
|
najgorzej ze nie mam juz tych plyt VCD tylko zgrane na twardym i przerobione z dat na mpg te 2 filmy
|
Cytat:
|
zrbilem juz tak w czesniej z cześcia 2 i 3 (jak rozpetałem 2 wojne...)
niestety mimo przepuszczenia przez vcdgear plików nie udaje sie połączyc,moze znasz inna metode na połaczenie takich plików? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:36. |