Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Czy ktoś ten problem wreszcie rozwiąże??? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/czy-ktos-ten-problem-wreszcie-rozwiaze-60990/)

sovi 13.01.2006 01:02

Czy ktoś ten problem wreszcie rozwiąże???
 
PORA WRESZCIE ROZWIAZAC TEN PROBLEM!!!!!! :bicz:

Znalazlem wiele postów na ten temat ale nie znalazlem ani jednej odpowiedzi. Czy istnieje osoba która zna się na tyle by problemy te rozwiązac?

Zamieszcze tu linki z forum na ten temat (dwa pierwsze z pierwszego sa moje):
http://forum.cdrinfo.pl/search.php?searchid=785124
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...3%B1d+fiksacji

Dodam, że z lektury postów i z doświadczenia własnego wynika jasno że:
-to nie wina plyt!
-nic nie da czyszczenie optyki mam problem z nowa nagrywarka!
-firmware i bios nic nie daje (przynajmniej tak sadze, zaraz to uzasadnie)!
-to nie wina ASPI badz jego nieobecności!
-jak zauważylem przy problemie występuje błąd fiksacji itp.
-nie jest to również problem systemu operacyjnego-probowalem na 98 i xp

-i najwazniejsze to nie wina nagrywarki!-mialem identyczny problem ze stara ale to olalem-to ma cos wspolnego z nero-przy starej nie uzywalem nero i dzialala (prawie) jak nalezy myslalem wtedy ze to przez nagryware okazalo sie niedawno (gdy kupilem nowa) ze nie.
Praktycznie identyczny problem sie pojawia nadal!

Clackier 13.01.2006 10:34

a moze wzialbys palnik i poszedl do dobrego qmpla i tam przetestowal.
jesli wszystko bedzie ok to wina po stronie kompa.
moze zasilacz jest wlalniety/ za slaby.

pozdr

sovi 13.01.2006 18:49

w sumie moge skoczyc do kogos ale jestem na 99% przekonany ze bedzie ok
i co wtedy? zasilacz? czy to pewne?

tematu nie uwazam za zamkniety
czy ma ktos jeszcze jakies pomysly

SpeedFreaK 13.01.2006 19:26

Jaki masz sprzęt i zasilacz??

sovi 15.01.2006 14:35

Dane techniczne mojego zasilacza:

Ogólna specyfikacja
Typ urządzenia Power supply
Typ nośnika Internal
Zgodność ATX12V 1.2
Szerokość 14 cm
Głębokość 15 cm
Wysokość 8.6 cm

Inne
Standard CE, CISPR 22 Class B, FCC Part 15 B
Cechy Noise reduction , Power Factor Correction (PFC)
MTBF 50,000 hour(s)

Środowisko pracy
Minimalna temperatura pracy 10 °C
Maksymalna temperatura pracy 40 °C

Urządzenie zasilające
Zakres napięcia wejściowego AC 180 - 264 V
Wymagana częstotliwość 47 - 63 Hz
Napięcie wyjściowe +3.3, +/-5, +/-12 V
Zasilanie 300 Watt
------------------------------------------------------------------------------------------------

Karta graficzna: Radeon 9200SE
Karta dzwiekowa: SB Live!
Plyta glowna: ASUS socket 478, Intel 845PE, DDRAM, AGP 4x
Procesor: Pentium 4 CPU 3.06
RAM: 512

Jeśli jakichs danych brakuje podajcie konkretnie co chcecie wiedziec to zamieszcze.

Pzdr.

Clackier 15.01.2006 15:38

A jakiej firmy zasilacz?

i jakie masz wartosci napiecia +12,+5,+3,3 ??
mozna sprawdzic np: speedfan'em

mart!nek 15.01.2006 15:54

speedfanem to sobie moze nie powiem co robic, mierniki na plytach sa tylko po to by pokazywac losowe cyferki w okolicach napiecia jakie powinny wskazywac.

Podaj marke zasilacza i ew. amperaz dla 5v (powinno pisac na etykietce zasilacza), bo laser ciagnie z 5v... (chyba :P jak sie myle to przetracic kark :podbite: )

Clackier 15.01.2006 16:08

Cytat:

Napisany przez mart!nek
speedfanem to sobie moze nie powiem co robic, mierniki na plytach sa tylko po to by pokazywac losowe cyferki w okolicach napiecia jakie powinny wskazywac.

nie do konca sie zgodze, wczesniej mialem jakiego oema, napiecie +3,3V było w okolicy 2,6 - 2,7. Tak wskazywal komp.

Przesiadlem sie na modecoma i problem zniknal, napiecie normalne.
Pozdr

mart!nek 15.01.2006 16:26

nyway to troche dziwne zeby kalibracja lasera tak bardzo zalezala od napiecia :/ nie chce mi sie jakos w to wierzyc... moze kurna jakies plytki pupne? Uszkodzenie warstwy w danym miejscu gdzie nagrywarka sie wysypuje? Drgania?!

btw witam forumowiczow ;]

======


offtop (odp na post wyzej ;]):

no to nei wiem ;] u mnie to inaczej wyglada... przy nagrywaniu na miernikach na mobo napiecie na 5v potrafi spadac nawet o 0.3v (do 4.5v, przy takim to komp powinien wisiec), na miernikach 4.9 jak skala + duzy hak ;], najwiekszy skok jaki zaobserwowalem to 0.03v jak odpalilem prime :D (psu chieftec 360w).

koniec offtopa

sovi 16.01.2006 01:01

Prosze bardzo oto moj zasilacz: FEEL LC-B300ATX PFC
http://www.elkom.pl/product_info.php...284bd32646a6b0
??? ...any ideas?

Reetou 16.01.2006 01:16

Cytat:

Napisany przez sovi
Prosze bardzo oto moj zasilacz: FEEL LC-B300ATX PFC


Może przelicz sobie zużycie mocy przez Twojego kompa kompa i podaj, ile Ci wyszło.

http://www.jscustompcs.com/power_sup....php?cmd=INTEL

sovi 16.01.2006 23:27

Wyszlo mi 266

sovi 18.01.2006 21:17

No i co? Koniec? Nikt nie wie jak mi pomoc?
:'(

maxis_64 07.02.2006 09:45

niby wszystko polega na prubach postaraj sie o najnowsze sterowniki do płyty nastepnie wgraj po wgraniu popatrz na ustawienia sprzetowe moge sie załozyc ze bedzie tam sporo znaków zapytania ,aby je zlikwidowac włoz płyte ze starymi sterownikami i poprzez menagera urzadzen wgrywaj sterowniki pokolei jak leci kazdy osobno powinno zadziałac przynajmniej mi zadziałało w xp wchodzisz w moj komp-własciwosci -sprzet -menager urzadzen powodzenia :banned:

ZbigNieff 07.02.2006 09:56

Cytat:

Napisany przez Reetou
Może przelicz sobie zużycie mocy przez Twojego kompa kompa i podaj, ile Ci wyszło.

http://www.jscustompcs.com/power_sup....php?cmd=INTEL


Mi wyszlo 310 w/g tego :) a mam 300W zasilacz ;p hehe!!


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.