Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dobry dyktafon cyfrowy. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dobry-dyktafon-cyfrowy-61065/)

brodkiew007 15.01.2006 09:56

Dobry dyktafon cyfrowy.

Mam ok 700 zł potrzebuje kupić dobry dyktafon cyfrowy.

Liczy się przede wszystkim jakość nagrania. Będę głównie nagrywał wykłady z uczelni więc jakość nagrania w dużej sali bez wielkich szumów to priorytet. :)

Wbudowana Pamięć wewnętrzna. :cool:

Dobrze jakbymiał wbudowany głośniczek aby można było sobie odsłuchać (wolę głośniczek cichy niż głośne słuchawki. :cool:

Obecność radia wskazana ale nie niebędna. :P

Wbudowany akumulatorek lit-jon albo inna nie paluszkowa metoda zasilania wskazana ale nie niebędna. :P

Zastanawiałem się nad Iriver H10 6GB on ma w sobie dyktafon jednak nie wiem jak z jakościa nagrywania (pamiętajcie, nagrania nie zawsze z 2 metrów - z reguły siedzi się dalej, na sali często jest nagłośnienie ale to nie reguła :/ ).

Bardzo prosze o radę.

Dzieki, kropki czekają :D

pops 15.01.2006 11:28

na dyktafonach się nie znam, ale mogę powiedzieć coś o nagrywaniu wykładów.
jeśli kupujesz dyktafon tylko w tym celu, to sobie daruj, bo pomyśl: jeden wykład to średnio 1.5h, wykładów w semestrze jest 15, czyli 22.5h nagrania razy ilość przedmiotów, myślisz, że tam coś sprawnie znajdziesz ? ja myślę, że nie. wniosek z tego taki, że i tak będziesz musiał to spisać na jakieś medium do czytania, masz kase na zatrudnienie sekreterki ? pozostaje jeszcze fakt, że nie wszyscy prowadzący mogą się zgodzić na nagrywanie ich wypocin. lepiej jak już się siedzi na wykładzie to poświęcić się i robić notatki, niż siedzieć i patrzeć w ściane.
no chyba, że to Ty prowadzisz te wykłady i potrzebujesz je nagrać z jakichś względów.

Smartek 15.01.2006 11:57

powiem tak:
mialem Creative Zen Micro 5GB - bylem BARDZO zadowolony z jakosci dyktafonu, bawilem sie nim na lekcjach, w domu - wszedzie sprawowal sie znakomicie.., ale po pewnym czasie odtwarzacz padl..
w polowie grudnia zakupilem iRivera H10 5GB - i tu.. dyktafon jest JESZCZE LEPSZY! tak.., bylem w szoku :)..
i mozna nim wiecej nagrac, bo nagrywa odrazu do mp3, a nie wav jak w zenie..
naprawde polecam..
przy okazji bedziesz mial wysokiej klasy odtwarzacz MP3!
pozdro ;)

brodkiew007 15.01.2006 14:53

Cytat:

Napisany przez Smartek
powiem tak:
mialem Creative Zen Micro 5GB - bylem BARDZO zadowolony z jakosci dyktafonu, bawilem sie nim na lekcjach, w domu - wszedzie sprawowal sie znakomicie.., ale po pewnym czasie odtwarzacz padl..
w polowie grudnia zakupilem iRivera H10 5GB - i tu.. dyktafon jest JESZCZE LEPSZY! tak.., bylem w szoku :)..
i mozna nim wiecej nagrac, bo nagrywa odrazu do mp3, a nie wav jak w zenie..
naprawde polecam..
przy okazji bedziesz mial wysokiej klasy odtwarzacz MP3!
pozdro ;)

Bardzo proszę Cie o próbkę dzwięku nagraną przez ten odtwarzacz
Prosze aby próbka z dyktafonu objęła mowę najepiej żeby było powiedziana z jakiej odległości teraz się mówi; wykonać nagranie z kilku odległości od 1m do np 10-15m.

Dzieki bardzo, Tomek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:45.