Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak odkręcić śrubkę? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-odkrecic-srubke-61088/)

ronsard 17.01.2006 15:25

mozna zawsze ją rozwiercic lub spiłować jak masz porządna wiertarke to chwila roboty :)

Predi 17.01.2006 13:03

kiedys mialem taka srobke z tylu radia, pod pokrywa na baterie... miejsce bylo niewidoczne a nam sie spieszylo... wiec lutownica i stopilismy ("wycielismy") naokolo plastik :D w powyzszym przypadku nie polecam :D (i tak sie nie stopi)

loki7777 16.01.2006 18:58

Mialem tak z plyta w nowym kompie, tak wkrecili srubke ze az jej gwint przekrecili i nie chciala sie odkrecic.Dobrze ze to byla plyta glowna wiec obcegi i jazda za leb:) i poszlo:)

epol 16.01.2006 18:38

Cytat:

Napisany przez prometeusz
a ja bym dodal jeszcze, dobre srubokrety i nie po jednej wielkosci z kazdego rodzaju, tylko po kilka sztuk, badz z wymiennymi koncowkami.
Zapewne glowka srubki nie jest jeszcze zjechana do zera i zaloze sie ze jak dorwiesz dobry czyli dopasowany dobrze srubokret - by nie mial luzow (pewnie glowka byla krzyzowy) to ruszy.

Mam takie samo zdanie. Malo kiedy srubka jest tak objechana, ze nie da sie jej odkrecic.

Sprobuj roznymi przeroznymi srubokretami :D

Arcadio 16.01.2006 13:29

Cytat:

albo uzywaj tak dlugo az sie wentkow nie da sluchac-wtedy bedziesz sie martwil
Ten moment właśnie nastąpił :) Procesor zaczął się przegrzewać i komp padał. Trochę przedmuchałem wentylatory z zewnątrz i jest lepiej ale muszę się dostać do środka żeby dokładnie wyczyścić.
Teraz pozostało tylko rozwiercenie bo tak śrubkę zjechałem że nic jej nie ruszy.

Aha, byłem w tym serwisie ale oni też nie dali rady

prometeusz 16.01.2006 11:39

a ja bym dodal jeszcze, dobre srubokrety i nie po jednej wielkosci z kazdego rodzaju, tylko po kilka sztuk, badz z wymiennymi koncowkami.
Zapewne glowka srubki nie jest jeszcze zjechana do zera i zaloze sie ze jak dorwiesz dobry czyli dopasowany dobrze srubokret - by nie mial luzow (pewnie glowka byla krzyzowy) to ruszy.

Igloo 16.01.2006 11:31

a może trzeba było odrazu odwiedzić tych "mondralów" z serwisu z toporkiem,żeby odkręcili śrubkę.
albo TO, działa niezawodnie na oprne śrubki ||

kiewas 16.01.2006 00:34

Cytat:

Napisany przez Stef
albo uzywaj tak dlugo az sie wentkow nie da sluchac-wtedy bedziesz sie martwil;)

tez to jakis sposob, moze najgorszy z mozliwych,ale moze przez ten zcas cos wymyslisz;)

tyle rad powyżej, że myślę że napewno któraś się nada :D

Stef 16.01.2006 00:22

albo uzywaj tak dlugo az sie wentkow nie da sluchac-wtedy bedziesz sie martwil;)

tez to jakis sposob, moze najgorszy z mozliwych,ale moze przez ten zcas cos wymyslisz;)

REi 15.01.2006 20:26

Cytat:

Napisany przez Maciej
co to za kleszcze?

Mialo byc dentystycznymi... pisalem szybko - sorry.

joujoujou 15.01.2006 19:35

Delikatnie nawierć wkręt tak, aby tylko zlikwidować łeb wkręta, po zdjęciu obudowy powinieneś mieć go lekko wystającego, wówczas solidne szczypce i dalej już wiesz... :D

Edit:
W powyższej sytuacji oczywiście wiertło może być większe od wkręta. :)

Arcadio 15.01.2006 19:32

Cytat:

Mozna uzyc, mikrokropelke KERNITE, pelzajacy smar do precyzyjnych gwintow.
Gdzie to kupić?

Cytat:

to nie myśl tylko użyj wiertarki bo inaczej nic nie zrobisz
Nie mam tak małego wiertła a chcę jeszcze kompa poużywać

**mondeo** 15.01.2006 19:01

Cytat:

Napisany przez Arcadio
Najgorsze że śrubka znajduje się w wgłębieniu przez co trudno się do niej dostać... myślałem nad wiertarką....

to nie myśl tylko użyj wiertarki
bo inaczej nic nie zrobisz

superrrmario 15.01.2006 19:01

Spróbuj wiertarką z lewymi obrotami i lewym wiertłem. Pomoże na bank.

yahol 15.01.2006 18:46

Po pierwsze: -nie uzywac Coca-Coli (powaznie) zwali wszystkie obwody w poblizu.
Mozna uzyc, mikrokropelke KERNITE, pelzajacy smar do precyzyjnych gwintow.
Po 10 minutach srobka "sama" sie odkreca, nawet palcem.
Lub tak jak radzono, zwalic glowke do reszty, delikatnie zarowkowac reszte (naciac albo cholera wie) w chwycic takimi waskimi cazkami.
Mozna sprobowac nawiercic taka srobke i odkrecac czyms w rodzaju gwintownika? Pojecia nie mam.
Stosowalem albo smar, albo brutalne rozwiercanie, ale to na wiekszych srobach.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:17.