![]() |
Czy aby napewno kupiles ? TV29"
A rzecz sie ma
TV29" a wiec 29 X 1"( 2,54) = 73.66 cm wiec proponuje zmierzyc przekatne waszych TV ;) czekam na wyniki A dla bardziej zainteresowanych pewna audycja (DZWONIE DO PANA/I W BARDZO NIE TYPOWEJ SPRAWIE) |
Cytat:
71cm, ale tak ma być. Reszta w obudowie.:) Sony 29" Rocznik 1991. |
Jezeli chodzi o CRT, klasyczne, przekatne rzeczywiste nijak maja sie do przekatnej deklarowanej.
Co juz wiedza dzieci w przedszkolu :) Co innego w LCD i Plasma. |
Cytat:
|
wszystko (bez przesadnej dokladnosci ) powinno sie zgadzac
proponuje zmierzyc 21 , 32 na TV 29 wygglada to nijak wiec jak kupuje 29 to oczekuje ze to 29 a nie 28 ? |
Cytat:
|
nawet moj lcd 17" nie ma tyle, tylko 16,9" ;)
|
cal angielski ma 25,3995mm, międzynarodowy ma 25,4mm a cal polski ma 24mm, w.g cala polskiego moja przekątna się zgadza ;) 69.6cm.
|
Cytat:
Ale zastanawia mie dlaczego pisze TV 29 skoro to nic nie mam wspolnego z 29" mozna by napisac 28" - i to by bylo bardziej wiarygodne |
Cytat:
|
Cytat:
I nijak sie ma to do rzeczywistej, widzianej przekatnej. Pamietam 14 calowe monitory (okragle) z rzeczywista przekatna 6 czy 7 cali i byly to ekrany w dalszym ciagu 14 calowe! nie 7! To jest umowna norma miedzynarodowa i zadne wydziwianie pana Weissa i nasmiewanie sie nic tu nie da. Bo wazna jest przekatna kineskopu a nie obrazu widzianego na nim! |
Cytat:
Podają przekątną kineskopu, którego częśćjest schowana za ramką, a powinni podawać przekątną wyświetlanego obrazu, tak jak to jest w, np. LCD |
To nie Pan Weissa :respect: zrozpaczony sluchacz zadzwonil ;) a ja tylko pociagnolem temat :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak w poniedzialek na koniec programu puscil goscia z aut.sekretarki ale nic wiecej nie bylo :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:10. |