![]() |
Sony Dvd Rw Dw-d23a
witam...
mam do was ogromna prosbe jako do fachowcow. mam problem z tytułową nagrywarka. w opisie producenta jest zapis ze obsluguje wszystkie typy plyt i do tego nagrywa wszystkie. szczerze powiem ze z cdr nie mam klopotu z DVD -R tez brak klopotow ale DVD+R to dla mnie zagadka. czytnik nie widzi takich plyt, nie mowiac juz o nagrywaniu.... nie wiem czy to wina mojej nagrywary czy tez firmware..?? mam system WIN XP z SP2. czy mozna wgrac nowy bios i skad takowy zdobyc a moze jest inna i prostsza droga naprawienia tego... pozdrawiam was @ll p.s. bede wdzieczny za wszelkie sugestie sewer_zdw |
do tego doloza ze nie moge nigdzie przenigdzie znalezc zadnych informacji do tego sprzetu. kupoilem go w vobisie jest jescze na gwarancji chyba ;]
|
edycja postów działa 2 godziny.
jakie to płyty? zawsze to samo podstawowe pytanie.... |
obojetnie... wszystkie plyty dvd-r chodza nawet te najtansze... a jesli chodzi o dvd+r to chyba wszystkich probowalem lacznie z tymi za zlotowke i nawet TDK i takie tam inne
|
jaki bios i co z tą gwarancją, bo może przerobimy tego soniaka na jakiegoś litka ;)
|
jaki bios tego nie wiem... mozesz mi powiedziec jak to sprawdzic... jestes zapalencem samoukiem ale do takich czarow to jesczenie doszedlem... jakies wskazowki...??
pozdrawiam |
a jesli chodzi o gwarancje to mozna ja olac.. nie chce mi sie jezdzic z nia 50 km do najblizszego VOBISU. jak powiesz jak to moge sprobowac na litka przerobek... jestem otwarty na propozycje.. byle nie majstrowac fizycznie w lutowaniu czy takich tam bo trzesa mi sie rece ;p
heh |
na początek nie zrobimy z niej litka ;)
bios - http://codeguys.rpc1.org/firmwares/d...CYS1.stock.rar w napędzie nie może być płyty, najlepiej sama na kanale na master, zdrowaśka za ciągłość zasilania....no długo nie będzie się działo. klikasz na Sony.D23A.CYS1.stock.exe i czekasz.....cierpliwie......a potem restart czasami biosy padają same (nie same???) z siebie. może panowie serwisanci wypalili 1 płytkę na minusie i stwierdzili, że jest ok....? |
nic to nie dałoo..... byl na masterzesam na kablu... flash reset proba nagrywania fiasko
proba odtwarzanie fiasko... plyty dvd-r czyta ;) na szczescie... ogolnie proba zakonczona porazka mimo ze flashowanie zakonczone sukcesem. to chyba nie to.. moze kolejna rada... masz cos jescze w zanadzu bo nie jest mi z tym dobrze ze cos jest dalej nie tak. prosze o pomoc |
nagrywarka zwalona, ten bios nikogo w serwisie nie zdziwi, bo nikt nie zauważy różnicy, cicho sza - oddać pajacom i niech myśla...
bo w mordę co? nic typowego...nie zasilacz, bo na wszystkim by się sypało, chyba nie sterowniki płyty głównej...aspi zainstalowane?....tryb DMA włączony?... |
dzieki
za checi i pomoc. pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:25. |