Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pozdrowienia dla panów z Firmy LiteOn :( (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pozdrowienia-dla-panow-firmy-liteon-61199/)

alladyn5 18.01.2006 12:00

Pozdrowienia dla panów z Firmy LiteOn :(

Ilość załączników: 1
Serdecznie pozdrawiam panów z firmy liteOn i proponuje dawać plomby na przednim panelu nagrywarki może wtedy bedą działać dłużej(załanczam obrazek jak by mogło to wyglądać )wtedy podziałały by może z 10 lat nawet..

Wczoraj poszłem z moją kochaną wypalarą DVD do servisu sklepu żeby oddać ją spowrotem na serwis i słysze ona nie była na serwisie ,bo serwis jej nie przyją bo była uszkodzona plomba gwarancyjna (ku..a wyciągałem ja ze 6 razy do tego sklepu i się zdarła troche)..Pytam się gościa "mieliście ja 14 dni ,dzwoniłem co 2 dzień czy już pszyszła ze serwisu gościu na to bedzie jutro" i tak przez 14) wkońcu jak mi ją oddali nic nie wspomnial że servis jej nie przyją wchodze do domu montuje i wypalam jedną potem drugą płyte i chce trzecią a tu H.J z tego ,znowu to samo co wcześniej ,zanosze na drugi dzień do sklepu i mówie że znowu jest to samo a on na to że ona już nie jest na gwarancji (bo ta pląba)i jego kolega (tego gościa ze sklepu) wzią ją do domu i kombinował ją naprawić i u niego wypaliła 4 płyty..Chyba r..j...e ten sklep i nie kupie nic z tego g.w.a LiteOn ....

B@rtek 19.01.2006 14:13

Hmm, dawno mnie nie było w dziale DVD :)

Temat jeden z moich ulubionych... czyli klient narzekający na litka :)

To, że masz problem ze sklepem to nie wina LiteOn'a :nie:

Wypalam na litkach już sporo czasu i jestem zadowolony :)

Na tym forum jestem znany z tego, że bronię tą firmę... :D :>

Jakoś znam dużo osób z tego forum co wypalają na tym "gównie" jak nazwałeś tą firmę i są też zadowloleni :taktak:

Przeważnie problemy z nagrywarkami mają osoby, które mają śmietnik na dysku twardym, poinstalowane jakieś smieci, zły konfig kompa...

Osoby, które się często udzielają w tym dzialei znają dobrze na nagrywaniu jakoś nie mają problemów :D :)

P.S.
Zrób formata i wgraj najnowszy bios, a będzie dobrze :)

Możesz zrobić kalibracje lasera jeszcze... :D

rork 19.01.2006 14:29

Moim zdaniem to jest bardzo nieprofesionalne podejście do klienta, jeżeli wcześniej przyjmowali i plomba była całyczas ta sama to znaczy, że nawet do środka nie zajrzeli LOLE co znaczy też, że nigdzie go nie wysyłali bo Liteon nie naprawia tylko wymienia na nowy egzemplaż bo to jest po prostu tańsze :) te fakty dyskwalifikują ten sklep, ja bym do nich już więcej nie zawitał

ps. plomba była sklepu czy Actiona ?

ps2. ja też jestem obrońcą tego g.w.a jak go eufimistycznie nazwałeś :), bo wcale nie jest gorszy od innych napędów, a momentami nawet lepszy :)

B@rtek 19.01.2006 16:14

Cytat:

Napisany przez rork
ps2. ja też jestem obrońcą tego g.w.a jak go eufimistycznie nazwałeś :), bo wcale nie jest gorszy od innych napędów, a momentami nawet lepszy :)

Za to reputka leci :) :piwo:

alladyn5 20.01.2006 17:07

Możesz zrobić kalibracje lasera jeszcze... :D[/QUOTE]

JAK ???

rork 21.01.2006 09:20

Z tym laserem to był żart oczywiście :), a tak właściwie to nie napisałeś co konkretnie jest tej nagrywarce, a poszukac na forum też nie zaszkodzi ;)

alladyn5 21.01.2006 12:27

Nagrywa Płyty CD-R /RW Czyta wszystkie płytki DVD /CD ,a nie nagrywa DVD
Nie wiem czemu ale co dostanie inną płyte DVD to jest inny błąd lub uda się nagrać ..
Jeśli by laser padł to chyba by wcale nie nagrywała .
Ostatni log z ROXIO :E80070057: Parametr jest niepoprawny.

Acha najciekawsz jest to że gościu mi wgrał nowego biosa i teraz nero pisz że odczyt i zapis płyt MAX 8x <<===chyba se jaja robi

Jak wgrać stary bios ???
HELP

ed hunter 21.01.2006 12:35

http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html

z tej strony.

luminat 21.01.2006 12:40

Cos mi sie zdaje, ze ten Twój sklep robi Cie w ch***. Serwis LiteOna nie naprawia swoich nagrywarek tylko od reki wymienia je na nowe... Moj kumpel jak chcial miec nowszy model nagrywarki LiteOn to ja przysmazal podwyzszonym napieciem i nigdy mu nie odmowili przyjecia napedu na gwarancji.

alladyn5 21.01.2006 16:02

wysłałem maila do serwisu LiteOn(a) i czekam na odpowiedz ale narazie się nie kwapią żeby odpisać

mgit 21.01.2006 16:16

Nie no w takiej sądzie cza zagłosować of cors głosuje na :taktak:

alladyn5 21.01.2006 17:18

Cytat:

Napisany przez ed hunter

Wgrałem najnowszy bios z tej strony i odziwo ..
NAGRAŁA !!!!!!!!!!!!!!!!

Tamte bios ma 2,90 Mb
A ten na stronie Litka 622 Kb (jakś okrojona wersja czy jaki h.j)

icemac 21.01.2006 17:33

na stronie litka jest "oryginalny" bios, a na stronie codekow jest ich "wariacja" na temat oryginalnego biosu

alladyn5 21.01.2006 19:09

ale pomogł , a co do biosu to może byś nawet z laponi od tego z białą brodą i łosiami (nie wierzcie ,to nie są renifery)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:32.