Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Zly kąfigurowana Nero,czy sprawka DVD lub nagrywarki? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/zly-kafigurowana-nero-czy-sprawka-dvd-lub-nagrywarki-61248/)

haj 19.01.2006 15:06

Zly kąfigurowana Nero,czy sprawka DVD lub nagrywarki?

Witam forumowiczów,mam problem, ze po nagraniu filmu w nero na plycie DVD+/-R,od 1 do 3 filmów,Bellwood widzi tylko pierwszy film a pozostale nie,a na kompie w nagrywarce widzi wszystkie filmy.Na początek pomyslalem za moze wina softa,ale nie,bo próbowalem nagrac na plycie DVD+rw i wtedy wszystkie filmy widzi.Wszystkie filmy nagrane w nero express,prędkosc 4x.Zawsze nagralem i nie mialem problemu, ostatnio nagralem sofcik w nero,moze cos przestawilo sie czy nie i teraz nie wiem czy to sprawka Bella czy Nero a moze ...?Co takiego nie tak robie ze nie wychodzi?prosze o pomoc,bo juz nie daje rady,wywalilem juz sporo plytek.Z góry dzięki.

icemac 19.01.2006 15:11

1. jakie nero
2. jaka nagrywarka
3. jakie nosniki
4. itd

czy my widzimy wszystko w szklanych kulach ???

haj 19.01.2006 15:28

Nero 7 ultra edition,Benq 1640,plyta dvd EMTEC-R,vakoss+R ,ESPERANZA+R,na tych nie widzi,a skolei EMTEC +RW,SONNY+RW,ePERFORMANCE+RW na tych wszystko ok.

joujoujou 19.01.2006 15:33

Czyli już wiadomo - nośniki. :>

haj 19.01.2006 15:41

Ale co masz na mysli?Na stacjonarnym DVD poprostu nie widzi drugą nagraną film,tak jak wogóle nie istnialo a na kompie wszystlo ok.

icemac 19.01.2006 15:44

a sprobuj na verbatim+R i wtedy zobacz czy ci widzi

te nosniki na ktorych palisz to jakby to okresli "plytki baaaaaaardzo niskich lotow"

P.S.
czy warto zaoszczedzic pare groszy kosztem nerwow i ciaglych pytan "a dlaczego to, dlaczego tamto... ???

haj 19.01.2006 16:51

Mi sie wydaje ze tym momencie nie chodzi o I-klassy nosniki,bo gdyby filmu widzial i nie mógl odczytywac lub wogóle nie otwiera,to rozumiem ze czeba odpowiedny nosnik kupic,a tu lipa.

ed hunter 19.01.2006 16:54

jak ktoś nie chce sprawdzić, no to lipa :D

90% podobnych kłopotów to nośniki. :taktak:

haj 19.01.2006 18:52

Kupilem verbatim+R,nagralem od razu 2 filmy,i znowu pokazuje ze mam 1 film na nosniku.

rork 20.01.2006 09:37

Płyty nagrane z zamknięciem płyty DVD ? w jakim trybie? powinno być jako DVD-ROM, jeśli tak jest jak napisałem to nie powinno być żadnych problemów. Z tego co napisałeś to wygląda na zapis multisesyjny czyli bez zamykania płyty, a z tym to stacjonarki raczej sobie nie radzą.

pozdro

haj 20.01.2006 16:31

Cytat:

Napisany przez rork
Płyty nagrane z zamknięciem płyty DVD ? w jakim trybie? powinno być jako DVD-ROM, jeśli tak jest jak napisałem to nie powinno być żadnych problemów. Z tego co napisałeś to wygląda na zapis multisesyjny czyli bez zamykania płyty, a z tym to stacjonarki raczej sobie nie radzą.

pozdro

Czesc,jak ja nagrywam to w express-ie,ale dziwne to ze na dvd+rw bez problemu,czyli tak;nagrywam pierwszy film,sprawdzam na dvd stacj. a potem nagrywam drugi i tez sprawdzam i itd.A na dvd +r juz po pierwszej filme nagrywam drugi to juz stacjonarny dvd tego filmu nie widzi.Zauwazilem ze na koncu nagraniu zakancza z lead out-em.Ja nagrywam na plycie dvd filmy divx i tam mi miesczi 4 filmy.Pytanie, czy na plycie dvd co ja nagrywam film divx,mam ustawic multisesyjny?czy track at once.Moze powiedz jak ustawic ze bym nagral divx na plycie dvd ze bym mógl kolejny filmy nagrac,bo w nero expressie nie ma jak ustawic to.Moze cosz przestawilem?nie wiem,nie pamętam.Dzięki

rork 21.01.2006 09:31

Ja bym nagrywał na DVD+-R tyle ile wejdzie bez multisesji i zamykał płytę bo jak sam mogłeś sie przekonać są problemy na stacjonarnym DVD i po co utrudniać sobie życie :). Do zgrywania po jednym filmie używaj płyt RW i będzie ok :)

ps. nero expres'a nie używałem więc Ci nie pomogę z ustawieniami ale nie powinny sie różnić od zwykłego nero

ryba120 21.01.2006 09:49

Ilość załączników: 1
W Nero Express przed nagraniem płytki DVD metodą wielosesyjną program ostrzega, że inne napędy mogą nie widzieć kolejnych sesji.

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=28750&stc=1

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:22.