![]() |
słownik collins 2.0 nie dziala
skopiowalem z orginalu collina 2.0, podalem numer seryjny zainstalowalem z pirata i nic nie dziala, kiedy wkladam orgina jest ok! co zrobic. kopiowalem clone
|
z tego co pamietam słownik Collins'a jest zabezpieczony securom'em, czyli powinieneś mieć następujace ustawienia w Clonie:
- odczyt danych subkanałowych ze ścieżek danych (predkość odczytu x4) - odczyt najlepiej w nagrywarce - zapis bez żadnych ustawień poczytaj zresztą o securomie na CDRinfo |
Wczoraj właśnie kopiowałem ten słownik z tym, że była to wersja bez numeru seryjnego (ale oryginalna). Płytka zabezpieczona jest Securom'em. Clony XXL określa to zabezpieczenie jako "łatwe do skopiowania".
Płytkę skopiowałem na nagrywarce TEAC W516EB (swoją drogą dziadowska nagrywarka). Odczyt płyty w nagrywarce z prędkością x8 z opcjami "odczyt danych subkanałowych audio i danych". Potem na czystą płytkę bez żadnych dodatkowych ustawień. Po skopiowaniu okazało się, że pod WinXP słownik nie działa :( Wyskakiwał komunikat (z oryginalnej płyty też) "wrong disc inserted". Ale płyta na pewno dobrze się skopiowala, bo sprawdzałem w pracy na WinNT i słownik się zainstalował i działa bez zarzutu :) Swoją drogą dziwne, że pod XP nie chce działać..... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:01. |