![]() |
tęgi wania pokazał mi tyle....to każdy wie.
|
Burt:
Coz dzieki za repute. Ale nadal jestem ciekawy co ci odpowiedzial antyvir i gdzie dokladnie kliknales aby otrzymac ten komunikat ? Czy wchodziles na Port Scan ?, Trojan Scan ? NetBIOS ? A czemu pytam ? Bo wiem ze masz Avasta i chcialbym sie dowiedziec jak on reaguje na na niektore skrypty. Ale to juz prw. bo dyskusja byla o TOR i PROXY. |
Zobacz@siwy co ci napisałem w reputce || .Może to mój antywir przesadza. ??? Wiem że jeśli nawet tam coś jest to nie jest to twoja wina. :piwo:
Edit.Odświeżaj czasami stronę to szybciej zobaczysz zmiany. :) |
Demek:
Tez to podejrzewalem, ale jakos to jest ze ten kto zasieje malutkie ziarenko niepewnosci. Roz******a dyskusje na powazny temat :) ps: a co ty spac nie mozesz :) u ciebie to jakas 3 rano :) |
siwy417
nic tam nie ma - jest za to skanowanie na trojany |
Gdzie poszles co kliknales.
Jak dokladnie wyglada komunikat prosze o odpowiedz. Nie jest to miejsce na polemike ktory antyvir lepszy czzy nie, l;ecz wydaje mi sie ze kaspersky przerasta darmowy produkt Avasta. By rozwiazac ta sprawde prosze jescze raz podaj dokladnie gdzie klikales ktory z skanow uzywales, i jaki to jest komunikat. bo bedzie jak kiedys w tym dowcipie o radiu erewan: "Dzwoni sluchacz do radi Erewan i zadaje pytanie: -Czy to prawda ze w Moskwie na placu czerwonym samochody rozdaja? -TAK TO PRAWDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! -Ale nie w Moskwie tylko w Petersburgu, nie na placu Czerwonym tylko na placu Lenina, nie samochody a rowery i nie rozdaja ale kradna." Czyli jesli jest problem z ta stronka to jeszcze raz PRZEPRASZAM, lecz jesli AVAST raportuje skrypt JAVY, jako trojana badz jakis inny rodzaj ataku ktory tak naprawde nie istnieje. To mamy sytuacje jak w tym dowcipie. Przed opublikowaniem na forum mego pierwszego postu sam sprawdzilem ten skan i moj atyvir/firewall nic nie wykryl, to myslalem ze jest OK. |
Właśnie miałem komunikat że "zablokowano próbę połączenia z dxploit coś tam...''
Mam Avast'a. Nikt cię nie obwinia ,jak ktoś ma dobrego antywira to nie ma się czego bać. |
Cytat:
Coz koles mowi ze sa tam TROJANY a nie wirusy po pierwsze po 2 nie mowi jakie (nie podal nazwy) po 3 mam kaspersky anti virus + Agnitum Outpost + plugin antispyware a takze i oba te progsy nie wykryly nic po wejsciu na link ktory podalem i nacisnalem GO, nie szukalem glebiej na stronie. Lecz jeszzce zanim ktos zacznie opluwac i obrzucac blotem PROSZE sami sprawdzcie co to za trojany jesli zeczywiscie sa, Bo "jamnik" mog kliknac na Port Scanner i dostac falszywe wyniki z wlasnego firewalla jakoby "jakis" trojan probuje sie polaczyc z jego kompem. NAJPIERW SAM SPRADZ. FAKTY FAKTY FAKTY a nie POMOWIENIA POMOWIENIA. Jesli zeczywiscie jest cos jest pod tym linkiem ktory podalem to bardzo przepraszam. |
Cytat:
|
Cytat:
Jakie ? :) Co firewall ci zabrzeczal. Czy cos jeszcze ciekawszego wykryles podaj nazwy tych trojanow i co je wykrylo ? Coz stronke wyciagnalem z google po wrzuceniu hasla anonymity check wiec sorki JESLI sa tam jakies TROJANY. Calme: Tak ale jak pisalem wczesniej jesli uzywasz proxy i darmowych high anonimity to poswiecasz durzo czasu na znajdywanie takich o najnizszych PING, a takze servy Proxy maja logi i ich operatorzy "poproszeni" przez wielkiego brata zawsze oddadza co tylko maja na ciebie. Przy TOR to jest fajne bo laczysz sie tak : 127.0.0.1>1.komp.net.>2.komp.org>3komp.com>microso ft.com a przy proxy jest zazwyczaj: 127.0.0.1>proxy.net>microsoft.com no chyba ze zdublujesz bodz potroisz laczenie przez proxy, ale wtedy czeka cie durzo pisania np: 127.0.0.1/1proxy.com:80/2proxy.net:8080/3proxy.org:8888/www.onet.pl komu by sie chcialo tyle pisac. Gdzie TOR to so pojedynczy urzytkownicy niemajacy z komercja nic wspolnego i raczej bedzie BARDZO trudno zmusic ich do wydania logow :) Zwroc uwage na rysunki na stronie TOR-a. DEMEK: a jak myslisz kto stawia wiekszosc serverow proxy :) - komercyjne firmy, chodz czasami trafiaja sie z prawdziwego zdarzenia servery (niekomercyjne) czyt niekolekcjonujce danych i odsprzedajace je dalej "zastrzezonego czy jak chcecie to nazwac nazwa twojego hosta? ip apache ci to powie, java co masz za przegladarke i system, rozdzielczosc ekranu tez nie problem bo strony sie do niej dopasowuja" Tak ale czemu ktos ma kolekcjonowac takie informacje o mnie hmmm Co kogos obchodzi ze na strone www.onet.pl przyszlem ze strony www.google.pl a potem jeszcze dodatkowo ze uzywam neo, mam XP, i moim glownym odtwarzaczem jest Windows Media Player, i to ze ostatnio na nim odtwazalem album STING-a i teraz wchodzac na stronke jak itunes, napster czy cus dostaje w moje oczy 3 plyty STING-a do kupienia. Ze ma port 113, 25, 21, itp otwarte. PO KIEGO GRZYBA. NIKT NIE LUBI JAK MU SIE PATRZY NA RECE. |
http://tools-on.net/privacy.shtml natej stronie są dwa trojany co wy na to? :banned:
|
anonimowi w internecie to pozastali chyba tylko hackerzy....
a ta strona faktycznie podaje info o twoim kompie ale nic niejawnego, zastrzezonego czy jak chcecie to nazwac nazwa twojego hosta? ip apache ci to powie, java co masz za przegladarke i system, rozdzielczosc ekranu tez nie problem bo strony sie do niej dopasowuja a co do proxy....predzej czy pozniej jakas firma i tak kupi baze z takich proxy za niezla kase aczkolwiek dla osob, ktore chca ukryc swoje ip badz byc teoretycznie niewidzialni jest to w miare ok |
A wg mnie temat jest dosc ciekawy
Polecam rowniez MultiProxy ========================= host217-34-194-49.in-addr.btopenworld.com:80 pools1-31.adsl.nordnet.fr:80 ns.cyberlinks-jp.com:80 adao.dei.unicap.br:80 www.qdh.or.jp:80 ftp.aparizona.com:80 ado.com.mx:80 194.muja.pitt.washdctt.dsl.att.net:80 host.toshinren.or.jp:80 202.110.220.14:80 www.kan-shoku.co.jp:80 los.micros.com.pl:80 61.131.48.219:80 mail.unisol.com.ar:80 |
Coz moze i sa tacy ktorzy pragneli by zachowac chociaz szczypte anonimowsci.
Dla przykladu glupie strony internetowe sprawdzaja tzw refferer i kataloguja dokaldnia z kad dane polaczenie do strony zostalo nawiazane, Urzytkownicy wszystkich portali zostaja SKATALOGOWANI na podstawie ich zwyczajow i sposobie poruszania sie po witrynach. Staja sie celem dla wszelakich kampanii reklamowych dobranych na podstawie ch przyzwyczajen. Lecz nie chesz to nie kozystaj. Ja z kolei jesli moge chociaz troszke przytepic rece wielkiego brata to zawsze bede urzywal wszelkich sposobow. Poprostu kazdy ma wolna wole i tyle. |
jeśli mamy myślec naprawde poważnie to chyba wiemy że anonimowoś skończyła sie w czasach kamienia łupanego, teraz kiedy pozostawiasz po sobie setki sladów (płacąc karta płatniczą w sklepie, zamawiajac towary na allegro itp. itd.)
wiemy ze ta internetowa anonimowośc to jeden wielki pic na wode fotomontarz, bo wielki brat lub wielcy bracia patrzą i śmieja sie z naiwnaików wierzących, że sa anonimowi w internecie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20. |