![]() |
Problem z DVD LG
Mam taki problem z tym DVD ze nie czyta mi wszystkich płyt które nagram na jakiejs nagrywarce DVD.
Laser nie jest uszkodzony ani brudny bo te starsze dvd wszystkie czyta bez problemu. Czy moze zmiana biosu by cos pomogła sam nie wiem co. Wsumie to czyta płyty nagrane na nagrywarce dvd tylko nie wszystkie. |
Cytat:
samych nagrywarek DVD LG jest 14, do tego sporo DVD-Rom no i jeszcze stacjonarne - multum. ^_^ kryształową kulę wróżbity mam w serwisie i nie dam rady nic zrobić :D |
Te DVD co nie czyta tych płyt to jest zwykły DVD-ROM nie nagrywarka
|
@MATRIX5000 ed chciał Ci delikatnie wyjaśnić, że nie jest w stanie zgadnąć jaki masz dokładnie model tego DVD-ROMu, więc jeśli chcesz żeby ktoś Ci pomógł to podaj model tego napędu.
|
A czyta Ci płytki CD, lub jakieś płytki DVD z gazet.
Nie czyta tzn. nie ma autoruna czy po prostu ich nie wykrywa? Sprawdz w jakim trybie UDMA chodzi te DVD. |
Ilość załączników: 1
Ok ok oto info mojego DVD, Apłytki z gazet czyta bez problemu. Nie wykrywa niektórych płytek DVD
|
Cytat:
po pierwsze nie czyta plusów jak widać na załączonym obrazku, ja mam nowszy model, który używam tylko do ekstremalnych eksperymentów || i też nie czytał wielu płyt. takie życie... :'( |
Cytat:
|
Chetnie zmienie tego biosa juz go zassałem nie bardzo wiem jak ale poszukam gdzies info
|
Cytat:
|
Jest napisane ale angielski nie za dobry wiec czy mogł by mi ktos to przetłumacyc ;)
|
Create a Bootdisk and unzip MKTFLASH (one, from this side!) and a firmware to the root directory of the bootdisk.
Connect and Jumper your DVD-ROM to Secondary SLAVE (Safest setting) and disconnect all other devices. Boot the system from the disk and run UPGRADE.BAT Select "4" and wait until the system shows "OK!" and the command prompt. Now you can reconfigure and reboot the system with new firmware. Nie ma takiego pliku jak UPGRADE.BAT |
Masakra.
Robiłem zmiane biosu. Wszystko było pieknie a na koncu wyszedł komunikat ERASE faile cos takiego. Nastepnie byl komunikat o restarcie kumputera zrobilem i ne wykrywa mi DVD Nawet nie chce przejsc wykrywanie sprzetu dalej jak jest podłaczone to DVD. Wydaje mi sie ze kaplica/ mam nadzieje ze jest jakas szansa |
Pomocy
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:40. |