![]() |
Benq 1650 i świecąca się dioda
Hej! Wczoraj stałem sie posiadaczem w/w nagrywarki:) Ogólnie to dopiero ją poznaję, i zauważyłem, że gdy nośnik jest w napędzie to cały czas świeci się zielona dioda. Jt. niezależne od tego czy korzystam z płytki czy nie. Poprostu się świeci:/ W moich poprzednich nagrywarkach dioda świeciła TYLKO podczas odczytu lub zapisu danych...
Czy u was dzieje się podobnie? Proszę o napisanie swoich spostrzeżeń |
primo: jest jeden duzy temat o 1650 wiec po kiego robic nowe? nastepnym razem pisz tutaj
secundo: tak ma byc, dioda nie swieci sie jak nie ma plyty, swieci sie jak plyta jest w srodku i miga jak czyta/nagrywa. |
dodam, ze tak jest chyba we wszystkich nagrywarkach BenQ..
tzn. w mojej DW1640 tak jest :) pozdro ;) |
Cytat:
P.S. @Smartek to kiedy zmiana na cos innego ;), bo zauwazam tendencje wymiany "starszych" napedow Benq na nowsze :blee: a po co wymieniac jak dziala dobrze || |
dzieki panowla za informacje:) juz sie uspokoilem:D ani w moim NECu ani w LiteONie nie bylo takiego efektu i w sumie mnie wkurza jak caly czas cos mi swieci :/
|
Cytat:
|
Cytat:
|
zostałem zmuszony do tymczasowego pozostania przy 1653S ziomki powiedzcie mi ile wyszarpie za ten chłam (1653S) czy lepiej go zostawić ?? (jak zostawie nagrywarka w zapasie)
|
Może już nadszedł czas, żeby przykleić temat: Spis napędów i sposób oraz kolor świecenia diod :> ||
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no to jeszcze raz dzieki. tylko kiepsko z update'ami biosu w tym modelu
|
to jest nowy model !
a ty juz bys chcial nowe biosy ??? |
Cytat:
|
Cytat: