Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   problem z nagrywarka dvd.............. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-nagrywarka-dvd-61311/)

alsababnur 21.01.2006 11:07

problem z nagrywarka dvd..............

witam..przeszukalem cale forum i nieznalazlem tematu a nie wiem gdzie by mozna go umiescic wiec daje go tu jesli nie tu ma buc to przepraszam......
mam nagrywarke samsunga taka czarna """tsst corp cd/dvdw ts-h5528"""
i od jakiegos czasu mam z nia problem.....po nacisnieciu guzika wysowania tacki ta sie wysuwa i zaraz jak dojdzie do konca zaczyna sie sama chowac tak ze nawet nie zdaze wyjac plyty,czym to moze byc spowodowanw?.
_jakims starym sterownikiem
_zabrudzonym laserem
_badz bedzie to awaria wysuwania tacki--podobno tam jaest jakis bolczyk kontrolujacy czy tacka jest wysunieta czy zasunieta i jak jest walniety to ona maysli ze ma caly czas cd w srodku i w celu odpalenia cd zamyka ja sama...
jestescie mi w stanie pomoc???
czy raczej servis badz nowa dzieki...

radosio 21.01.2006 11:41

Cytat:

Napisany przez alsababnur
witam..przeszukalem cale forum i nieznalazlem tematu a nie wiem gdzie by mozna go umiescic wiec daje go tu jesli nie tu ma buc to przepraszam......
mam nagrywarke samsunga taka czarna """tsst corp cd/dvdw ts-h5528"""
i od jakiegos czasu mam z nia problem.....po nacisnieciu guzika wysowania tacki ta sie wysuwa i zaraz jak dojdzie do konca zaczyna sie sama chowac tak ze nawet nie zdaze wyjac plyty,czym to moze byc spowodowanw?.
_jakims starym sterownikiem
_zabrudzonym laserem
_badz bedzie to awaria wysuwania tacki--podobno tam jaest jakis bolczyk kontrolujacy czy tacka jest wysunieta czy zasunieta i jak jest walniety to ona maysli ze ma caly czas cd w srodku i w celu odpalenia cd zamyka ja sama...
jestescie mi w stanie pomoc???
czy raczej servis badz nowa dzieki...

mam podobny problem ale z DVD_ROM'em samsunga i chyba dzieje sie tak jak nieumiejętnie obsługuje sie SFNightmare. czy używaleś tego czegos do odpalenia jakiejś gry??

alsababnur 21.01.2006 14:46

problem z dvd.....

nie nie uzywalem nic takiego ja wogole niegram na kompie i nie uzywam takich programow...nawet system postawilem ale to nic nie dalo ....mysle ze problem moze lerzec w tym bolcu ale nie jestem pewny.....

joujoujou 21.01.2006 19:09

Kłopoty z mechaniką, smarowaniem prowadnic lub coś podobnego, było już na forum. :taktak:

Jeśli palnik na gwarancji, to wal do serwisu, jeśli nie, rozmontuj, może na coś wpadniesz. :idea:

mgit 21.01.2006 21:00

Jak nie ma gwarancji to bym proponował wyrzucić przez .... okno :idea: lub rzucić w sąsiada ||

Albo :hmm: wrzucić nią w jakiegoś innego wroga :szczerb:

Jedyna co mozna zrobić z samsungiem to :rozwal:
:czar:

alsababnur 21.01.2006 21:44

dzieki dzieki.....ale czekam na dalsze odpowiedzi jesli nie beda wnosic do pytania nic nowego to jutro to jest w niedziele rozbieram sprzet i przyjrzymy mu sie z bliska............

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:25.