Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Liteon 832S help (https://forum.cdrinfo.pl/f2/liteon-832s-help-61434/)

mirus58 23.01.2006 22:56

Liteon 832S help

pokrótce mój problem wyglada tak :
nagrywarkę mam już coś okolo 1,5 roku było wsio OK aż zaczeła się dziwnie zachowywać tzn np nie mogła długo zacząć sesji nagrywania słychać jak rusza rozpędza się , zwalnia znowu rozpędza , zaczely się kłopoty z błędnym zapisem itp aż przedwczoraj przestała odczytywać płyty DVD tzn wkładam płyte a nero wywala żeby włożyć czystą nie zapisaną na 20 prob 2 razy mi sie udało ale 1 też z błędami rozebrałem więc ją i wyczyściłem z kurzu (sporo tego było) zamontowałem wrzuciłem płytkę - nagrałem wrzucam 2 i to samo nie działa na SmartBurn widzi nagrywarke ale po wrzuceniu płyty pisze No Media może mi ktos podpowiedzieć czy da sie to naprawić czy czas kupować już nową. Płyty na jakich nagrywalem to Media store do tej pory byłem z nich zadowolonyi na innej nagrywarce chodzą

|nEMO| 26.01.2006 08:20

WItam,
no niestety mam taka sama nagrywarke i ten sam problem (nagrywarka tez 1,5 roczna :/) zwykle CD nagrywa ok, odczyt dvd tez ok ale jak chce nagrac dvd to juz sa jaja :( myslalem ze to przez plyty typu "noname" kupilem wczoraj TDK i to samo :/ mieli mieli ale nie widzi plyty :( czy to juz czas zakupic nowa nagrywarke ??

Pozdrawiam nEMO

ed hunter 26.01.2006 08:44

Cytat:

Napisany przez |nEMO|
WItam,
no niestety mam taka sama nagrywarke i ten sam problem (nagrywarka tez 1,5 roczna :/) zwykle CD nagrywa ok, odczyt dvd tez ok ale jak chce nagrac dvd to juz sa jaja :( myslalem ze to przez plyty typu "noname" kupilem wczoraj TDK i to samo :/ mieli mieli ale nie widzi plyty :( czy to juz czas zakupic nowa nagrywarke ??

Pozdrawiam nEMO

nie, czas oddać na gwarancji i dostać nowe (1635) :D

mirus58 26.01.2006 08:46

niestety chyba tak ja sie wkurzylem na twardych sie zrobilo ciasno wiec pojechalen do sklepu po nowa kupilem litka 160P6S - 159 zeta zobaczymy jak ten dlugo pochodzi
gwarancja niby na 2 lata :)
Tia oddaj do serwisu latwo powiedziec - plomby zerwane
bios zmieniony i zmieniany tyle razy ze nawet nie pamietam jaki byl :)
a i sam druczek gdzies szlag trafil . Znaczy sie teraz na bank nie bede zmienial biosow ani sam czyścil środek

ed hunter 26.01.2006 08:50

Cytat:

Napisany przez mirus58
niestety chyba tak ja sie wkurzylem na twardych sie zrobilo ciasno wiec pojechalen do sklepu po nowa kupilem litka 160P6S - 159 zeta zobaczymy jak ten dlugo pochodzi
gwarancja niby na 2 lata :)

ale do 832 gwarancja jest, czy zaginęła?

bo jak jest to trzeba użyć...co dwie nagrywarki DVD, to nie jedna :D

|nEMO| 26.01.2006 21:47

witam
ehhh no niestety ja tez juz mam z buta :/ plomby zerwane :( no ale widze taki litek 160p6s za 160 zl kupie... wiec chyba tak zrobie... oplaca sie ten sprzet kupic ?? widze ze to taki 832 z lepszymi predkosciami nic wiecej hehe :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:09.