![]() |
poślizg dźwięku w stosunku do obrazu...:(
Cześć.
Programem VirtualDub chciałem zmniejszyć rozmiar pliku avi... I ok, poszło, ale sprawdzając okazało się, że dźwięk się opóźnia kilka sekund... Nie wiem co jest grane, bo przy kompresji dałem chyba wszystkie kombinacje, żeby zmieniał ilość klatek( 25; 23,ileś tam), i żeby niezmieniał i nic, ciągle to samo...:( HELP Jaro |
VDub nie radzie sobie z dzwiekiem MP3 VBR, moze to jest problemem. Sproboj przekompresowac dzwiek inny programem i potem dolacz do obrazu.
|
taaaak....
Cytat:
Heheeh, dzięki za radę, ale chyba jakoś niewyraźnie to widzę... To moje pierwsze kroki:) Więc... Jak masz czas to kroczek po kroczku mi rozpisz jaki program i jak to dołączyć...?? poza tym jak ja wcale nie potrzebuje kompresji dźwięku, muszę urwać parę mega (do 80 z 700 MB) żeby mi wszystkie odcinki weszły na jedno DVD... więc od biedy dźwięk mógłby zostać?? Jaro |
A te odcinki maja napisy koncowe? Bo najlepiej zaczac od wycieca tego. Ponowna rekompresja zauwazalnie obnizy juz jakosc.
|
prawie mam
Słuchaj sytuacja jest taka:
chcę obiąć o 80 MB z 700MB, pal sześć jakoś - zbytniejróżnicy nie widze:), ale z tym dźwiękiem jest problem - znalazłem w Virtualu tą opcję żeby zgrać audio - i niestety dźwięk jest 26,809 fps, a film 23,976 fps... więc z filmu o czasie 42,21 min dźwięk ucina do 37,52 min, czyli wiem gdzie problem. Ale nie mogę teraz ustawić,żeby przerobić dźwięk też na 23,976 fps, bo jak dałem żeby film przerobił na 26,809 to dalej g.... Próbowałem dać to całe opóźnienie - interleaving, ale nie skutkuje:( Więc jaki jest program, w którym mógłbym wyciąć sobie audio do wava (i zmienić częstotliwość)?? To może po połączeniu będzie dobrze:) A napisów nie ma, więc nie ma co ucinać:(( |
Zainstaluj sobie VirtualDub Mod. Po otworzeniu pliku avi gdy wyskoczy komunikat tak - nie, to kliknij nie i po sprawie. Dźwięk już sie nie spóźnia.
|
respect for you...
Cytat:
Dzięki... Jeszcze raz dzięki... nie wiedziałem że jest taka odmiana Virtuala...:) no ale dopiero się zacząłem nim bawić:) Wszystko gra i huczy:):):) A mam pytanie do ciebie, jaki jest program - do zrobienia samego dźwięku - czyli zmiany jego częstotliwości?? No bo w tym virtualdobmod nie ma opcji zmiany ani nagrania dźwięku... Jaro |
Z dźwiękiem się nie bawiłem, ale wydaje mi sie, że w kodekach
ACE Mega CoDecS Pack - ProXP znajdziesz jakiś programik do obróbki dźwięku . Wiem że różnych programików jest tam od zarąbania. |
VirtualDub --> Tutorial
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:48. |