![]() |
Strasznie porysowana płyta :(
Siema
Chciałem przegrać płytke, jednak zarówno w nero jak i w Alkoholu mówi mi że unrecovery disc error, wiem że raczej;) to znaczy że nie darady już z tym nic zrobić ale może są jakieś programy do przegrywania co takie coś pociągną? Kiedyś coś o jakimś Disc Doctor słyszałem czy cuś. Ani Beneq ani LG nie dają rady :((( |
Arrowkey CD/DVD Diagnostic
Arrowkey CD/DVD Inspector Przedtem umyj płytę płynem do mycia naczyń dokładnie opłukując i wycierając delikatnie. |
Jeżeli płytka jest fizycznie porysowana, można użyć specjalnej pasty do polerowania nośników.
|
BadCopy Pro <---- najlepszy program do odzyskiwania danych z dojechanych płyt
|
no no git zaraz się zacznie, kufa mam nadzieje że pomoże :P Dzieki
|
Gówno! ten ArowKey chyba spakował manele cały dzień szukałem i jak znalazłem go to się ni włącza niby moge przetestować 14 dni ale klapa, główna strona też się nie ładuje, ten Bad Copy Pro nic nie daje! Jakieś inne propozycje?
Ten Bad Copy jakoś przegrywa mi tylko te pliki które są widoczne po otwarciu ikonki płytki (Chodzi o grę ps2 oczywiście chcę zrobić kopie bezpieczeństwa) Bo tam nie ma całej gry tylko jakoś 5 mb danych. |
Hejka udało mi się zrobić tym Bad Copy Pro recovery files tym 2 ostatnim sposobem, wie jak ktoś to zkleić razem bo to mi podzieliło pliki na file1.exe file2.exe itd
A jak próbuje otworzyć nic nie pomaga:((( Magit moze ty wiesz jak? |
tu jest parę sposobów na naprawienie porysowanej płyty: http://praktypedia.pl/Jak_naprawi%C4...%C5%82yt%C4%99
|
Archeologia. :w00t:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:24. |