![]() |
Pomoc dla poszukujących rozwiązania z nagrywrkami LightScribe
Witam Wszystkich
Od kilku dni próbowałem znaleźć w sieci pomocy jak wygrawerować płytkę w systemie LightScribe pytałem, szukałem i każdy próbował radzić, ale niestety nic nie działało. Instalowałem Nero 7 jak również Nero 6 itd., itp. i nic. Instalowałem również silniki LS i też kicha, no już sobie myślałem, że to LS to jedna wielka ściema, ale ku mojemu zdziwieniu pojawiło się światełko w tunelu no i znalazłem programik, który potrafi wygrawerować płytkę. Oczywiście podaje link, aby każdy mógł się cieszyć z funkcji LS. Mój model to Sony DW-Q31A LS http://lightscribe.com/support/index.aspx?id=307 Programik nazywa się SURETHING 4SE druga pozycja. Moje osobiste wskazówki i przypuszczenia: 1. Oczywiście musimy mieć nagrywarkę ni i płytkę w technologii LS 2. Jest to obojętne czy najpierw wypalimy dane na płytce a potem wygrawerujemy, czy wygrawerujemy a następnie nagramy pamiętać jednak trzeba, aby dobrą stroną włożyć do napędu. Odpowiednio do kolejności wykonywanych czynności. 3. w samym programie jest kilka opcji ale to już zostawiam dla każdego indywidualnie, wspomnę tylko że istnieją trzy możliwości wykonania graweru adekwatnie do drukowania na drukarce. Ta najlepsza jakość to ok. 30 min :'( 4. No i na koniec nie wiem czy są wymagane tzw. silniki do LS, ja wcześniej trochę mieszałem instalowałem, odinstalowywałem cuda na kiju robiłem, natomiast efekt jest taki, że działa teraz bez bólu. 5. Nie wiem czy programik służy tylko do grawerowania i drukowania czy można też wnim wypalać płytki, ale to już najmniejszy problem, bo przecież możemy nagrać płytkę w Nero i po problemie. Pozdrawiam i życzę udanych grawerów marcopil :piwo: |
@marcopil
kilka słów rozwiewam mit o nero 88013 lub 18 gów*** prawda ja dostałem 66015 i tu jest LS wszystko silniki i tym podobne pierdoły są w płytach dołączonych do nagrywarki juzbył taki topic o LS i progs też był wystarczyło użyć szukajki w lite-onie też by pewno działał a te SURETHING 4SE zdaje sie sie ze to jest płatne bo mamto i jest "cuks" |
Witam
Nie bardzo wiem, co oznacza cyt. "mit o nero 88013 lub 18 gów*** prawda", bo ja se nie przypominam żebym pisał coś na ten temat, a po drugie wydaje mi się że nie korzystałeś z tego programu bo ja go używam i jest darmowy. Pisałem to dla tych, którzy mają problemy z funkcja LS w nagrywarkach, sam szukałem pomocy ale każdy mądry był ale nie na ten temat. Pozdrawiam marcopil :piwo: |
w tym micie chodzi niby o to żę LS dzial tylk ow nero 6xx13 lub 18 a ja mam 66015 i LS jest od początku a ty moze masz jakiegoś freeware bo ja zassałem takiego co trzeba posłodzić
edit zwracam honory ten progs jest darmowy mam DE |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:25. |