![]() |
sempron 2600 SOCKET A
Jestem laikiem w tych sprawach wiec moze ktos mi wyt³umaczy dlaczego mój SEMPRON 2600 na SOCKET A widziany jest przez windows jako athlon 1.1 a informacje na jego temat z CPU-Z wygladaja nastepuj±co:
core speed - 1098,9 MHz multiplier - x 11 fsb 99.9 MHz bus speed 199.8 MHz P³yta g³owna ECS L7VTA jak to jest z tymi sempronami??? |
Cytat:
A p³yta g³. jak widzi ? FSB przestaw na 166 je¿eli to jest mo¿liwe na p³ycie |
upgrade biosu na poczatek
a potem zmien fsb na 166 |
Cytat:
upgrade biosu zrobiony, jednak teraz widzi semprona 1.1 a fsb to o ile sie orientuje to sie nie da zmienic, no chyba ze nie wiem gdzie... bo nie widzialem zeby byla taka mozliwosc |
czy z opisu nowego biosu wynikia ze nie dotyczy on semprona 2600 a dotyczy jedynie wymienionych ????
BIOS Name BIOS for L7VTA(PCB:1.0) / L7VTA(PCB:1.1) Version 1.7j Release Date 2004/08/16 Update Description 1.Support Sempron Model 10 2.Support Sempron processor BrandID. (2200+/2300+/3000+)L2 256K 3.Support new CMI ID. 4.fixed RAID HD cannot install WinXP. Special Note File Size 243KB |
w biosie sie fsb zmienia
|
Cytat:
no i nie potrafie sobie z tym poradzic |
to chociaz zajrzyj do instrukcji od MB
tam powinno byc opisane co i jak, abys mial FSB166MHZ |
Czasem odnoszê wra¿enie, ¿e komputer ludziom s³u¿y tylko do gierek :hmm:
Na stronie ECS (jak nie masz instrukcji) znajdziesz manuala i tam jest napisane, które zworki s± odpowiedzialne za FSB ! (Prawdopodobnie JP3 i JP5). -edit- mam nadziejê ¿e pamiêæ, któr± posiadasz ma mo¿liwo¶æ pracy na czêstotliwo¶ci 166(ddr333mhz) |
Cytat:
W koncu ktos mi przypomnial ze jest cos takiego jak zworki na p³ycie. Myslalem ze sie to zmienia teraz z poziomu biosa a tu niespodzianka. POSZED£ JAK MA BYÆ jest sempron 2600+. DZIÊKI. P.S. Nie znosze graæ w gry. Nawet zadnej nie mam :) Dzieki |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:58. |