![]() |
Witam
mozesz powiedziec jak edytujesz tym programem pliki CAB? pozdrawiam |
od nowszej wersji instalatora jak już wspominałem IS jest dobrze zabezpieczony przed takimi operacjami ewentualnie możesz poszukać nowszej wersji programu którym to robisz
|
Cytat:
Niektorym grą taka edycja ne szkodzi- (wycialem wszystkie filmy i zbedna muzyka z GTA SA) i instalacja przebiega normalnie- czasem jezeli podmieni sie jakis plik wewnatrz cab'a instalator wyrzuca blad crc, ale wystarczy go wtedy zignorowac i idzie dalej. Niestety inne gry sa bardziej "skrupulatne" i edycja cabow uniemozliwia pelna instalacje. Od czego to zalezy? |
jest to plik instalatora Instal shield jego plików nie zedytujesz pomimo że są to cab'y
|
Edycja plików CAB
Witam!
Mam pytanie dotyczące "wykrajania" z gier zeczy "zbednych" tak, zeby instalatory zajmowaly mniej miesca. Wszystkie pliki (takze te malo potrzebne) zawarte sa w cabach (data1.cab, data2.cab itd) jest takze plik data1.hdr. Te caby mozna edytowac programem i6comp (dodawac, edytowac usuwac pliki). A teraz moje pytanie! Od czego zalezy, ze po edycji niektorych plikow cab (np. w grze GTA SA) - po wycieciu zbednych filmow itp. instalator i gra dziala jak najbardziej ok, ale przy niektorych wszystko sie sype... czy te Caby trzymaja gdzies (gdzie?) jakies dane dotyczace plikow w nich zawartych? Do czego sluży plik data1.hdr? Pozdrawiam! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:44. |