![]() |
Uważasz że płytki TDK nie należą do najlepszych?? Jeżeli tak to jakie są twoim zdaniem najlepsze (na konsole). Poza tym na forum poświęconym konsoli są nowe posty (nie mówie o forum CDRinfo ).
Czy to prawda że najlepiej wypalać na ps2 płytki tylko tej samej firmy, żeby nie obciążać lasera?? |
Cytat:
Ps.Przychylam się jednak do trafnej wypowiedzi @panTOMas :piwo: |
W dziale konsolowym pokutują instrukcje sprzed kilku lat, kiedy nagrywanie x4 było szczytem niefrasobliwości :). Od tej pory wiele się zmieniło, przede wszystkim nośniki. Z tamtych też czasów pochodzi zapewne opinia o "markowości" płyt TDK
|
Cytat:
A jak wykazują wyniki testów (polecam zapoznać się z nimi - jest tego sporo w tym dziale) zmniejszenie prędkości wypalania wcale nie zmniejsza ich ilości, a wręcz przeciwnie - poziom błędów wzrasta. No chyba, że nie wiem czegoś o tych konsolach - co jest możliwe ;) |
Czytałem na forum poświęconym w całości konsoli PS2. Jest tam miedzy innymi instrukcja jak nagrywać płytki, tzn. najlepiej na TDK lub Verbatim na nagrywarce pioneer lub BenQ i co najważniejsze z prędkością 1 do 4 bo innaczej laser konsoli (jest on w niej bardzo słaby) się "męczy" z odczytywaniem płytek i szybko pada (nie mówiąc o tym że głośno chodzi ). Więc nie rozumiem dlaczego uważacie że hkropiński głosi herezje.
|
Cytat:
:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Uprzedzę odpowiedź - to że pytający nie skorzystał z opcji "szukaj" nie jest żadnym wytłumaczeniem nazywania kogoś idiotą. :nie: Uważam to forum za skarbnicę wiedzy na temat nagrywania wszelkiego rodzaju nośników i czuję się zaszcycony, że jestem jego użytkownikiem. Taka jednak "pomoc" jakiej udzielił kolega @mgit to plama na honorze dla swmego forum jak i dla mnie. :smutny: Zastanawiam się jeszcze kto z Was dołożyl jeszcze koledze @ hkropinski czerwoną kropę ... Choć rzadko to robię to taka sama powędruje ode mnie do kolegi @mgit - myślę że na to w pełni sobie zasłużył ... :bicz: A co do samego problemu to myślę że kolega @slawekj mógłby polemizować co do efektów nagrywania z niższymi prędkościami - " mniejsza prędkość - mniejsze błędy Jiiter" - nie tylko pif paf się liczy - to nie western ... ;) |
Cytat:
Płytka markowa "inaczej" - prawie Verbatim |
@Raus no on chce markową typu TDK Verbatim ||
|
Ilość załączników: 1
hmm muszę się wtrącić... kolega @hkropinski piszę że chce nagrać gierkę na GameCube, tylko że na GameCube gry są na MiniDVD o średnicy 8cm mieszczące 1,5GB danych, i z tego co się orientuje to takie płytki mają narazie max zapis x4 więc nie wiem o co chodzi :blee: Chyba że @hkropinski chce nagrać gre na zwykłe DVD 12cm, a potem młotkiem i nożem zrobić upgarde konsoli tak aby zmieściła się płytka :cool:
Jest jeszcze możliwość że posiada specjalną obudowę przystosowaną do normalnych płytek, ale wątpie w to bo z tego co wiem dostanie czegoś takiego jest raczej nie realne Oto przykładowe porównanie zwykłej płytki DVD i gry na GameCube EDIT: Sorry poprawiam się - obudowy te to standard ;) No ale wciąż nie rozmumiem problemu @hkropinski - wystarczy kupić płytkę MiniDVD lub jakąś zwykłą DVD ze starych serii gdzie max zapis wynosi x4 |
No może troche za ostro powiedziałem, jeżeli cie uraziłem to sory, ale to jest szyt głupoty co chwila się znachodzi jołek co niedość że ignoruje szukajkę, to jeszcze uparcie chce nagrywać 1x i do tego na markowych nośnikach...
Chcesz nagrywać 1x kup howka czy hawka lub inne płyty z serii po 50 gr ;) |
@hkropinski prędkość zapisu ma mało do prędkości odczytu. mgit użył może zbyt ostrego określenia, jednak ma rację w tym co pisze - niższe prędkości nie są potrzebne. Wystarczy poczytać...
|
panie hkropinski, mylisz sie pan i robisz bledy ! malo tego oczekujesz tu swego blednego potwierdzenia !
Skoro twa nagrywarka zezwala ci nagrywac nosnik x16 predkosca x6 to tak nagraj niczego to nie zmieni jak tylko dluzej to bedzie trwac ! a nagrasz x14 i tez bedzie to samo. poprostu pomylily ci sie predkosci zapisu i odczytu-- ale ktoz jest z nas nieomylny ? nikt. milego wypalania i mniej sexu przerywanego. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:54. |