michalpa |
27.01.2006 22:39 |
jak to skopiować ???
Witam wszystkich. Mam następujący problem z pewna płytą dvd. Znajduje się na niej fiom ze studniówki, który został przygotowany przez firmę fotograficzną. Płyta została zabezpieczona przed kopiowaniem w bardzo ciekawy sposób. Mianowicie poprzez uszkodzenie mechaniczne na samym końcu nagrania. I tak film mozna oglądac bez problemu na dowolnym odtwarzaczu, a na jego końcu juz po napisach końcowych obraz nagle się zatrzymuje - wspomniane uszkodzenie płyty a co za tym idzie równiez niemożność odczytania jej przez laser. I tu pojawia się moje pytanie: w jaki sposób mozna taka płyte skopiować ??? W żaden sposób nie da się przenieść ostatniego pliku vob na dysk, a przez to film jest niekompletny. Nie muszę dodawac że programy takie jak np. Nero sobie juz zupełnie nie radzą chociażby z utworzeniem obrazu i wywalają błąd na końcu kopiowania. Prosze zatem o poradę - jak to najlepiej skopiować, żeby film był w całości ?? Myślałem juz o próbie nagrywania odtwarzanego filmu w taki sposób jak nagrywa się media strumieniowe - jest to sposób ale traci się troszkę na jakości obrazu. prosze zatem o pomoc !!!
z góry dzieki za odpowiedź
pozdrawiam
|