![]() |
dziwna wiadomosc od ery omnix
czesc.
ojciec dzisiaj dostal sms'a z wiadomoscia, rzekomo od era omnix, ktora mnie troche zdziwila. jest ona mniej wiecej taka "Gratulacje wygral pan/pani kino domowe PIONIER o wartosci 1000 zł.aby potwierdzic wyslij kod ********* na bezplatny numer 1120" wiadomosc od numeru +48 608 175 1** watpliwosci: - nie wyglada mi to na numer ery, z ktorego in formuja o konkursach, bo takie numery zawsze sa proste - 1120 -czy to jest bezplatny numer , to chyba nie ejst nawet numer specjalny. jesli sie myle, to prosze o poprawna odpowiedz - ojciec nic nigdy nie wysyla przez komorki, tym bardziej jesli sa to jakies oferty konkursowe. - tel ojca nie jest nawet zarejestrowany na omnixie... wiec wszytsko mi wskazuje na to ze ejst to w najlepszym wypadku sciema,a w najgorszym jakis oszust.... |
olej to, numer 1120 to jest doładowywanie komuś konta.
|
zgłoś to erze to zablokują gościowi konto. oszustów trzeba tępić.
|
w salonie wystarczy zglosic czy zadzownic na infolinie?
|
Cytat:
|
Do mnie jakiś koleś wysyłał sms'y że niby od ery że mogę za jedyne 0.22zł z vat mieć dodatkowe 50min na rozmowy. Kolesia ochrzaniłem dokładnie i napisałem że takie bajeczki to może 8-mio latkom sprzedawać ;) lecz znając życie już pewnie niezłą sumkę zgarną.
|
w poniedzialek pojde do salonu, mam po drodze w sumie ;)
|
Cytat:
to są akcje na dzień, dwa... |
ok,a jaki jest numer infolinii do ery?
|
Cytat:
i tu dałeś sam odpowiedz nie zwlekaj i szybko donieś na cwaniaczka i na przyszłość uważać na takich naciągaczy |
Cytat:
|
gorsze pieronstwa niz te doladowanie popa przez 0-300 sie z tego robi :|
|
haha!
kuzyn dzisiaj dostal identycznego sms'a jak u niego bylem.. i tak mowi: "ehe, darmowy sms" ^_^ i olal.. pozdro ;) |
zadzwonilem an biuro obslugi klienta i babka powiedziala ze jak mnie nie oszukali, to nie moga nic z tym zrobic, dopoki ja osobiscie nie zglosze sprawy jako poszkodowany.
dziwne to troche, bo lepiej zapobiegawczo zrobic cos z tym niz pozniej narzekac. powiedziala mi takze, ze to nie pierwszy taki sygnal,ze juz kilkadziesiat osob zostalo w ten sposob oszukanych. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:22. |