Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Odzyskiwanie MPEG'ów (https://forum.cdrinfo.pl/f5/odzyskiwanie-mpegow-61665/)

Michal1000 29.01.2006 18:30

Odzyskiwanie MPEG'ów

Mam problem z odzyskaniem filmów w formacie mpeg, używam takich programów do odzyskiwania danych (Easy Recovery Proffesional, GetDataBack, Recover4All Proffesional) i z każdym jest to samo, da się odzyskać pliki ale podczas otwatrzania jest taki problem, że w pliku są urywki innych filmów z formatu mpeg. Czy ktoś wie jak można odzyskać plki mpeg bez podobnych problemów, bardzo mi zależy ponieważ więcej niż połowa straconych danych stanowiły pliki mpeg które są dla mnie bardzo ważne.

Qbi@k 29.01.2006 19:52

Jezeli takie programy zawiodly to chyba niestety nieodzyskasz plikow. Jezeli bardzo ci na nich zalezy to powinienes skontaktowac sie ze specjalna firma zajmujaca sie odzyskiwaniem danych.

Morris 30.01.2006 08:15

Szczegółów technicznych Ci nie podam, ale przy odzyskiwaniu większości plików video i audio takie cuda to normalka. Pliki są krzyżowane i oddawane jako prawidłowe. Może to mieć związek z ich strukturą i pofragmentowaniem na dysku.

Michal1000 30.01.2006 18:06

a może jednak się da. Opiszę teraz dokładnie moją sytuację. Miałem dysk 80gb podzielony na 2 partycje na 1 był system, ta partycja jest bez żadnych uszczerbków, są tam wszystkie pliki systemowe i inne. z 2 partycją było tak że komputer ją widział ale wyskakiwał kompunikat na kliknięciu na nią żeby sformatować partycję i ja ją sformatowałem. Nasuwa mi się takie pytanie czy można z jakiś plików systemowych lub innych podobnych co były na 1 partycji utworzyć jakieś struktóry plików co były na partycji nr. 2 i w ten sposób odzyskać pliki lub jeszcze inaczej z tamtej partycji moge także odzyskać pliki thumbs.db i może za pomocą tych plików można odzyskać pożądnie filmy w formacie mpeg.

Morris 30.01.2006 20:21

Cytat:

Napisany przez Michal1000
Nasuwa mi się takie pytanie czy można z jakiś plików systemowych lub innych podobnych co były na 1 partycji utworzyć jakieś struktóry plików co były na partycji nr. 2 i w ten sposób odzyskać pliki

:hmm: Nie rozumiem tego toku rozumowania...

Cytat:

Napisany przez Michal1000
lub jeszcze inaczej z tamtej partycji moge także odzyskać pliki thumbs.db i może za pomocą tych plików można odzyskać pożądnie filmy w formacie mpeg.

Dlaczego sądzisz, że pliki, które zawierają prawdopodobnie jedynie informację o pierwszej klatce filmu mogą Ci w czymś pomóc? One spełniają jedynie funkcję buforowania plików filmowych i obrazów w celu ułatwienia zarządzania nimi, choć bardziej zaawansowanych użytkowników (i nie tylko) najczęściej po prostu irytują swoją obecnością. Zobacz TU.
Jedyne co możesz z nich wydobyć (nie bez małego wysiłku), to właśnie te miniatury i nazwę pliku.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:55.