![]() |
dysk magazyn archiwum kopia inny dysk
jak skopiować dysk, który robi za >śmietnik< (niema na nim systemu, przywracznia systemu.....) tak aby był widoczny (bez problemu) dla systemu (win xp) który go nagrał.
na chłopski rozum - bez problemu - ale?.........na pewno bez? ważne bo pada......... |
ja teraz odstawię panike.......POMOCY ;)
tak czy coś jeszcze? dysk nie w macierzy tylko SM... ????????????????????? kurna wiem, że tak, ale niech ktoś powie TAK :D |
tak ;)
|
wyje wściekła małpa, odłączyłem zasilanie NA ZIMNO - czyli przy kompie wyłączonym...
mam 3 stówy i kupuje nówkę..... pominę problem JAKI DYSK || |
Cytat:
|
Cytat:
dysk zawiera dużo danych, ale zawiera też kilkaset MB zdjęć, których jeszcze nie ma w innym niejscu (i już nie ma) nie wiem co mi przyszło dokładnie do głowy, ale te wszystkie panoszenia się xp, jeśli chidzi o przywracanie systemu na wszystkich dyskach...wpadłem w panikę.... zobaczymy co będzie jak podepnę dysk do zwalwnia zawartości i ten potem boje się odpalać do zwalenia samych fotek, ale jeszcze pomyśle łożysko wyraźnie padło...wyło długo, bardzo długo...zwalałem to na starego maxtora, nagle zaczęło udawać cichą syrenę... a to wd caviar 120gb padł, oczywiście po gwarancjii... |
Cytat:
;) Ale trzeba zrzucać jak najszybciej. Jak Ci jeszcze działa, to go ochładzaj jakimś wiatrakiem, o ile masz - zawsze to mniejsze ryzyko. Cytat:
Cytat:
PS: Bardzo go zarzynałeś? Ile go już masz? |
Tak jak @Morris mowi jak najszybciej fotki na dvd zgraj ... potem mzoesz jzu niezdazyc :(
Ja taki mały OT zrobie opłaca mi sie sprzedac 1,5 miesiecznego samsunga 200 GB ata 133 ? i kupic taiego samego tylko ze sata 2 i z NCQ ? dodam tylko ze mam mobo z sata 1 bez ncq . |
dysk jest teraz odłączony od zasilania....................mam nadzieję, że ruszy.
dysk jest.............................z 2003 roku??? a może 4??? jezcze go nie wyjąłem, ale nawet, to sprawa gwarancjii nie istnieje - cała paka tego pojechała na syf za sprawą wynajętej sprzątary....:| komp chodził całą noc i już wtedy słyszałem dziwne odgłosy, a teraz to silnik myśliwca w pomniejszeniu |
To szybko ten dysk pada. Mój Maxtor z 1999 roku dopiero niedawno zaczął syczeć jak F16 ... czasem też sam się wyłącza. Co do Samsunga i problemu Oktawiana. Chcę zrobić to samo - też mam SATA 1 , ale pomimo wszystko Samsung z NCQ będzie dobrym wyborem - różnica cenowa między SATA II a I jest praktycznie żadna - a kiedyś może to NCQ wykorzystam - płyta główna nie jest wieczna;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:10. |