![]() |
G³o¶nik centralny nie gra
Witam, mam problem z g³o¶nikiem centralnym; wiem ¿e by³o ju¿ trochê dyskusji na ten temat, ale jako¶ nie mog³em znale¼æ w nich rady dla siebie. Mam kartê d¼wiêkow± zintegrowan± na p³ycie g³ównej Gigabyte GA-8I915-G Duo, to karta Intel High Definition oparta o CMI9880 (7.1), g³o¶niki Creative T7900 i jako¶ nie chce mi graæ g³o¶nik centralny, chocia¿ w te¶cie (w za³±czonym oprogramowaniu) wszystko jest w porz±dku. Wszystkie g³o¶niki graj±, prócz tego jednego. Próbowa³em ju¿ odinstalowaæ sterowniki i zainstalowaæ ponownie ¶ci±gniête oprogramowanie ze storny Gigabyte'a (najpierw UAA, potem CMI), ale to wszystko na nic. Je¿eli kto¶ mi pomo¿e, to chyba pójde na kolanach do Czêstochowy. Dziêki i pozdrawiam.
|
znam Twój problem - nie mia³em okazji o tym napisaæ ale znalaz³em rozwi±znie, kombinowa³em centralny w 'te¶cie' gra, po zainstalowaniu sterowników KX - udaje siê go uruchomiæ ale gra on tak jak pozosta³e (czyli ¼le - centralka jest do dialogów). Po wielu poszukiwaniach w interenecie znalaz³em kilka opinii na temat problemów programowych a nie sprzetowych. Windows i wiêkszo¶æ kodeków jak wiemy doskona³e nie s±.
Zlalaz³em ten jedyny :D nazywa siê: ac3filter_1_01a_rc5.exe http://www.filemirrors.com/search.sr...xe&action=Find teraz centralka gra po mojemu || PS wymasuj kolana :D |
tylko czemu na kX nie dzia³a mikrofon :hmm: a na orginalnych sterach od karty muzycznej SB Live Player 5.1 dzia³a bez problemu :hmm:
|
Cytat:
|
Cytat:
mo¿e to wina mikrofonu :hmm: markowy to on :nie: jest, by³ do³±czony do programu orginalnego Tell Me More ;) |
Cytat:
uda³o mi siê go uruchomiæ (s³ychaæ by³o w g³o¶nikach), ale po uruchomieniu skype pod drugiej stronie mnie nie s³yszeli, wiêc musia³em zainstalowaæ creative'a. A tak z drugiej strony to w tych KX'ach ³atwo co¶ spartoliæ :D |
Konfiguracja
Dobrze, zainstalowa³em te sterowniki, ale dalej mi nie gra centralny, jak skonfigurowaæ ten program, tak, ¿eby w koñcu zacza³ graæ? Hiiiiiillllfeeeeeeeeee!
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:10. |