![]() |
Komputer do 2000pln
Witam
Miałem nadzieje ze nie bede nigdy musial zakladac tak durnego tematu, ale Teściu mnie prosił o zlozenie kompa a ja troche wypadłem z obiegu i nie za bardzo sie orientuje co teraz warto kupować A wiec na pewno procesor z AMD Grafika Radeona Komputer ma byc uzywany raczej do pisania kosztorysow, wiadomo ze dzieciaki beda chcialy pograc, ale nie jest to priorytetem Prosiłbym o szybkie odpowiedzi bo mnie cisna z góry:) Aha 2000pln z monitorem juz pzdr |
Na początek http://www.proline.pl/
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
hehe chyba nie o to mi chodzilo, gdzie kupic to ja wiem tylko nie wiem co!
pzdr |
Cytat:
|
Ja np wysmazylem :) cos takiego :
oczywiscie ceny moga sie roznic - bralem z www.format.lublin.pl AMD SEMPRON 2600+BOX 64BIT s.754 MSI K8N Neo3-F(s.754,PCIex+AGP) KINGSTON DDR 512/400 (mozesz brac noname zawsze ale to kwestia 10zł) DVD-+R/RW NEC ND-4550A (16x,16x,DL) 256MB GIGABYTE RADEON X600PRO PCIex 17" LG F720P Flatron 120 GB SAMSUNG/7200 S-ATA II Klawiatura + mysz wg uznania Obudowa wg uznania Calosc bez klawiszy i obudowy przekracza okolo 90 zł zalozona kwote - zawsze mozesz wziasc slabsza grafike - z mobo mozna rowniez brac Asusa jest w podobnej cenie |
Cytat:
Płyta Głowna - Asrock K8 939Dual-SATA2 ULi s.939 lub Gigabyte GA-K8NE nVidia nForce4 4x Procesor - Sempron 3000+ OEM 64bit socket 939 lub Sempron 3000+ BOX Socket 754 64bit Grafika - Radeon 9600 Pro Sapphire Advantage 256 MB DDR DVI + TV (AGP x8) Pamiec - DDRAM 1GB 3200 PC400 Obudowa - Midi ATX Tracer TRO-868 Grandee Black th Dysk Twardy - WD WD800JD 80GB sATA Naped DVD - Lg 16X DVD OEM |
Cytat:
Asrocka jednak bym sobie darowal - pamieci nigdy za wiele - faktycznie mozna zjechac z dyskiem czy napedem jesli nie ma takiego zapotrzebowania. |
ładny zestaw na 939 (semp64 3000+ i asrock dual sataII) ale dlaczego grafika na agp?? znajdziesz tańszy odpowiednik na pciex, no i dlaczego hdd WD a nie samsung ?? pomyśl nad lepszym zasilaczem niż ten w obudowie tracera.
|
Cytat:
Nie lubie dyskow Samsunga nie jestem do nich przekonany mialem 3 WD i nigdy nie mialem z nimi problemow wiec zostane przy WD co do obudowy to sie wlasnie zastanawiam kosztem czego wziasc lepsza pzdr |
dyski samsunga nie do dojechania ||
miałm dysk 3 GB który był dosyć stary i dalej chodził (został sprzedany) zero bad sectorów :) atualnie 40 GB też samsung ponad dwa latka ma i chodzi jak nówka ;) Tak więc jak dysk to samsung :spoko: |
wiadomo kazdy swoje chwali chyba ze mu sie zwali:)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:11. |