Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Dzielenie obrazu p³yty DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dzielenie-obrazu-plyty-dvd-video-61808/)

MaciekH 01.02.2006 20:10

Dzielenie obrazu p³yty DVD-Video

Mam na dysku obraz p³yty DVD-Video zrobiony Alcoholem (przy u¿yciu AnyDVD bo p³ytka by³a zabezpieczona) ale zajmuje on 7,4 GB.

Jakim programem móg³bym to podzieliæ na dwie 4,7GB i ¿eby przy tym to wszystko dzia³a³o? Jest to mo¿liwe czy lepiej kupiæ wiêksz± p³ytke?

mgit 01.02.2006 20:24

Mo¿esz to przerobiæ na p³ytke 4,7 (stracisz menu i reklamy) programem CloneDVD lub mo¿esz bez stratnie podzieliæ na 2x 4,7 programem DVDFab ;)

MaciekH 01.02.2006 20:27

A czy one obs³u¿± mi format obrazu MDF czy musze to przekonwertowaæ na ISO?

Evchen 02.02.2006 19:45

MAm podobny problem jak MAciek. Chcia³abym skopiowac film, który znajduje siê na p³ytce dwuwarstwowej na dwie jednowarstwowe i mam w zwi±zku z tym kilka pytañ: czy program DVDFab, podobnie jak CloneDVD automatycznie nagrywa DVD i czy sygnalizuje zmianê p³ytki jednowarstowej, kiedy siê zape³ni?

Mam nadzieje,¿e ktos odpowie mi na pytanie ...

Pozdrawiam wszystkich
Laik komputerowy

PIOTR34 02.02.2006 20:08

@MaciekH podmontuj ten obraz pod Daemon Tools, sprawd¼ czy wszystko jest OK, nastêpnie podziel na dwie czê¶ci lub jak radzi @mgit.
@Evchen DVDFab, CloneDVD nie nagrywa p³yt automatycznie, zrzuca zawarto¶æ p³yty na dysk. P³yt DVD-Video nie nagrywa siê w locie.

Evchen 03.02.2006 12:14

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
@MaciekH podmontuj ten obraz pod Daemon Tools, sprawd¼ czy wszystko jest OK, nastêpnie podziel na dwie czê¶ci lub jak radzi @mgit.
@Evchen DVDFab, CloneDVD nie nagrywa p³yt automatycznie, zrzuca zawarto¶æ p³yty na dysk. P³yt DVD-Video nie nagrywa siê w locie.

hmmm ... wczoraj wypali³am DVD programem CloneDVD. Po skopiowaniu plików, program sam zasygnalizowa³ w³o¿enie czystej p³ytki. St±d te¿ moje pytanie dotycz±ce DVDFab - nigdy nie korzysta³am z niego i nie wiem, czy podobnie jak CloneDVD zasygnalizuje mi w³o¿enie czystej p³ytki (jednowarstwowej), a nastêpnie kolejnej, gdy¿ chcê skopiowac p³ytkê dwuwarstow±. Czy to w³asnie na tym polega to dzielenie?
Proszê was o cierpliwo¶c :) - zdajê sobie sprawê, ¿e zadaje pewnie g³upie pytania, które dla was s± oczywiste!!

Pozdrowionka

MaciekH 03.02.2006 12:16

Juz sobie poradzi³em, ten 7,4 GB obraz zamontowa³em na virtual device alcoholem, pozniej dvdfab'em bezproblemu to skopiowa³em.

DVDfab najpierw ca³o¶æ skopiowa³ na dysk pozniej dopiero w³±czy³o sie nagrywanie. W kretorze kopiowanie jest miejsce gdzie sie wybiera program do nagrywania, ja wybra³em nero, po nagraniu jednej p³ytki powiedzia³ mi ¿eby w³o¿yæ drug±.

Gdybym mia³ ten obraz w ISO a nie MDF to moze by by³o pomi±æ to drugie kopiowanie i przejsc od razu do nagrania.

Evchen 03.02.2006 12:44

Cytat:

Napisany przez MaciekH
Juz sobie poradzi³em, ten 7,4 GB obraz zamontowa³em na virtual device alcoholem, pozniej dvdfab'em bezproblemu to skopiowa³em.

DVDfab najpierw ca³o¶æ skopiowa³ na dysk pozniej dopiero w³±czy³o sie nagrywanie. W kretorze kopiowanie jest miejsce gdzie sie wybiera program do nagrywania, ja wybra³em nero, po nagraniu jednej p³ytki powiedzia³ mi ¿eby w³o¿yæ drug±.

Gdybym mia³ ten obraz w ISO a nie MDF to moze by by³o pomi±æ to drugie kopiowanie i przejsc od razu do nagrania.

a nie wiesz, czy CloneDVD te¿ posiada t± funkcjê dzielenia? Czy po zasygnalizowaniu w³ozenia pierwszej p³ytki, zasygnalizuje równie¿ w³o¿enie drugiej? Albo jak napisa³ mgit, nagra jedn± z pominiêciem menu?

MaciekH 03.02.2006 12:48

nie wiem, nie dzieli³em clonem, ale skoro mo¿esz to zrobiæ DVDfab'em czemu siê tak upierasz przy clonie?

Evchen 03.02.2006 13:23

Rêce mi opadaj± ... ;( !! Skopiowa³am t± dwuwarstwow± DVD na dysk za pomoc± DVD Dekrypter i DVDFab (AnyDVD by³o oczywi¶cie w³±czone) i co siê okaza³o?? W jednym i drugim przypadku niektóre VOB'y by³y nieczytelne (tzn. przyspieszony obraz i brak bardzo zniekszta³cony g³os). Co zrobic z tym fantem?? CZy to znaczy, ¿e w/w programy nie obesz³y zabezpieczenia CSS/CPPM?? Co bêdzie, jak bêdê chcia³a powielic t± p³ytkê? Pewnie to samo?? Pomocy ... PLEASE!!

Pozdrawiam wszystkich mê¿czyzn - bo chyba jestem tu jedyn± kobiet± :D!!

Zrezygnowana EWA

Evchen 03.02.2006 13:26

Cytat:

Napisany przez MaciekH
nie wiem, nie dzieli³em clonem, ale skoro mo¿esz to zrobiæ DVDfab'em czemu siê tak upierasz przy clonie?

A jakiego masz DVDFab'a? Ja mam jak±¶ darmow± wersjê i nie przypominam sobie, ¿eby w³±cza³ mi siê jaki¶ kreator nagrywania ... :'(

MaciekH 03.02.2006 13:30

DVDfab platinium 2.9.7 PL, jest po polsku i wszystko powinna¶ bezproblomowo skopiowaæ, nie wiem czy trzeba z nim w³aczaæ AnyDVD, ale napewno nie zaszkodzi, jak go bedziesz mia³a to w³±czaj "DVDFab Platinum (Gold Mode)".

Mo¿esz go pobraæ st±d ---> http://www.nowe.pl/modules/mydownloa...?cid=5&lid=136

Serial do niego --->

PRZECZYTAJ REGULAMIN FORUM !!!

Nie pamiêtam czy ten zadzia³, wiec pisz jakby by³ z³y.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:22.