![]() |
Nagrane filmy dzialaja na kompie, ale na odwarzaczu nie. LG GSA-4163B A105, plyty TDK
Witam,
a wiec moj problem wyglada tak: Jakis czas temu zamowilem 25 TDK dvd+r 8x i nagralem sobie filmy. Nie bylo zadnych problemow, wszystkie filmy ladnie dzialaja. Plyty sie skonczyly, zamowilem kolejne 50, u tego samego sprzedawcy. Dzis je dostalem i nagrane filmie dzialaja na komputerze, a gdy wkladam je do mojego boskiego odtwarzacza to odtwarzacz muli sie przez jakas minute, a potem wyskakuje napis BAD DISC. Nie zmienialem nic w ustawieniach, probowalem nagrywac 2 filmy, ktore innym dzialaja, sprawdzilem sumy kontrolne. Probowalem nagrywac w Alcoholu, imgburn, dvdecrypter i za kazdym razem to samo. Oto info odnosnie sprzetu: Nagrywara: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B A105 (ATA) Odtwarzacz: Jakis sprowadzony z chin, przenosny z wyswietlaczem LCD. Plyty: TDK DVD+R 1-8x Sprawdzilem oba rodzaje plyt w DVDInfo i wyglada to tak: Plyta ktora dziala Kod:
Media Information Kod:
Media Information Podam jeszcze moje aspi: Kod:
LOG0144: Starting ASPI_CHK installer on Wed Feb 01 19:37:32 2006 |
CMC MAG E01 wyjaśnia wszystko. To bardzo słaby podkład, nie dziwie się, że częśc płyt nie dzała.
|
Hm, mnie zastanawia to, ze za pierwszym razem zamowilem 25 plyt i wszystkie ladnie dzialaly. A teraz zamowilem 50 i wypalilem juz z 5 plyt i kazda nie dziala.
|
Z TDK tak juz jest. Zobacz jaki kod maja te, które działają. Prawdopodobnie jest to MBI, TDK002 lub TTG02.
|
Wobec tego jakie plyty polecacie?
Slyszalem, ze TDK sa najlepsze, ale wlasnie sa problemy z podrobkami... Verbatimy sa pewniejsze? Nie ma takich niespodzianek przy zakupie jak z TDK? A film o ktorym pisalem wypalilem na plycie Platinum i wszystko miodzi dziala ;/ *****ne TDK, taka firma ktora raz pcha dobre plyty, a raz denne nie powinna miec takiej renomy. |
verbatim +R od MCC
imation +R od MBI pale teraz na tych drugich (nie narzekam ladnie sie pala u mnie na necu), bo braki verbatimow w okolicy ;) Cytat:
|
Tak, ale jak mam sprawdzic od kogo sa te plyty przed zakupem? Bo chyba sie nie ida w innyc sposob jak dvdinfo? :)
|
na verbatimach na cake'u jest napisane Mitsubishi Chemical Corporation
a co do TDK to ich jakosc pogorszyla sie znacznie |
a ja wiem
Ktoś kto stwierdził że TDK są najlepsze musiał albo powiedzieć to ponad rok temu albo jest cienki bolek w nagrywaniu . Obecnie TDK-i to szlam totalny.Wiem coś o tym . Od ponad 2 lat mam na swoim koncie wykopcone około 3000 dvd i najbardziej klołem tdki jak ukazały sie w opcji *8 . te stare pierwsze sztuki * 4 były super ,ale to było dawno . Obecnie nagrywam tylko na Verbatimach lub Sony i mam 0 problemów :piwo: Pozdrawiam
|
Ok, w takim razie kupie verbatimy, przynajmniej bede pewny co kupuje :D
Dzieki za pomoc panowie :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:00. |