Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Problem NEC 3520A (https://forum.cdrinfo.pl/f29/problem-nec-3520a-61862/)

siwus13 03.02.2006 10:19

Problem NEC 3520A

Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy. Mam takowy problem. KIedy mam w napędzię jakakolwiek płytkę nie mogę uruchomic windowsa XP. Pojawia sie ekran ładowania i ładuje sie w nieskończoność. Po wyjeciu płyty ( pusty napęd ) windows uruchamia sie normalnie. Mam zainstalowany bios 3.06_2U chyba dobrze napisałem :). I pytanko przy okazji jak wgrac starszy bios do tego modelu. Dzieki za wszelkie porady. Pozdrawiam.

ostryga27 03.02.2006 10:45

Cytat:

Napisany przez siwus13
Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy. Mam takowy problem. KIedy mam w napędzię jakakolwiek płytkę nie mogę uruchomic windowsa XP. Pojawia sie ekran ładowania i ładuje sie w nieskończoność. Po wyjeciu płyty ( pusty napęd ) windows uruchamia sie normalnie. Mam zainstalowany bios 3.06_2U chyba dobrze napisałem :). I pytanko przy okazji jak wgrac starszy bios do tego modelu. Dzieki za wszelkie porady. Pozdrawiam.

Ten twój naped to chyba jest juz wiekowy?sorry ale nie kojarze modelu
bo u mnie czasami sie to robi przy autoodwarzaniu,tyle ze robi restart kompa i jest OK.podobno wystarczy go przeczyscic.ale po co ci starszy bios?przy XP

loki7777 03.02.2006 11:20

To malo kojarzysz kolego:)Jak nie mozesz uruchomic z plyta to ja wyciagnij, i wylacz bootowanie z cd w biosie

siwus13 03.02.2006 11:35

Cytat:

Napisany przez loki7777
To malo kojarzysz kolego:)Jak nie mozesz uruchomic z plyta to ja wyciagnij, i wylacz bootowanie z cd w biosie

Wyciągam płyte i mam wyłączone botowanie Cd w biosie ale troche to denerwuje, za kazdym razem jak zostawie płyte w napędzie musze resetowac sprzęt. Powiem inaczej jeszcze mam ekkran ładowania XP czyli XP Professional i pasek postępu i dalej nic zostaje tak (nie chodzi o to ze mam włączone bootcd w biosie i nie odpala XP.) . Jeszcze raz dziekuje za wszelkie porady.

punisher 03.02.2006 16:54

Cytat:

Napisany przez ostryga27
Ten twój naped to chyba jest juz wiekowy?sorry ale nie kojarze modelu

Nie przesadzaj :) Ten model ma trochę ponad rok. Niezły sprzęt muszę przyznać. Nagrałem nim już duuuużo płyt.
Siwus13: Aby wgrać starszy firmware musisz mieć program necwinflash i firmware w postaci pliku .bin

mgit 03.02.2006 17:19

Cytat:

Napisany przez marcinez_mp
Nie przesadzaj :) Ten model ma trochę ponad rok. Niezły sprzęt muszę przyznać. Nagrałem nim już duuuużo płyt.
Siwus13: Aby wgrać starszy firmware musisz mieć program necwinflash i firmware w postaci pliku .bin

NEC 3520A wcale nie jest wiekowy :bicz:
Ja mam officjalny bios 3.06 w NEC 3520A i jak płytka jest w napędzie to bez problemu windows się uruchamia

punisher 09.02.2006 16:30

Nie pisałem, że wiekowy ;) Po prostu mam go już rok czasu :) Cały czas sprawuje się znakomicie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:39.